Present paling besor untuk sape2 yg kawen 1st..??

Ish2x ni lerr yg ak ckp kat member sekolah dulu
sape kawen 1st .. die bakal terima hadiah paling besor..
huhu..
ternyata ana lerr pemenang nyerr..
mcm kitorg dah jangkakan..
finally setelah penat memikir kan ape nk bg kat ana..
aku.. bli gak hadiah paling BESOR tu..
tu je ak mmpu.. mane ade duit banyak2..
x keje lagi ma..
x savo nak tgk die kawen weekend ni..
i hope she happy dgn pilihan die..
mgikut kiraan besday.. after ana..
aku le tu..
but
tunggu je kad kawen aku.. hahahaa

~Penat nyerr aku ari nie~




uhh...
waa,, lega rasenye..
setelah 12 jam ak spend untuk kemas sume brg ak kat bilik f302
byk brg x terkira,,,
mcm maner le nanti ak nk bwk g plazarah ni??
2 kotak air corn yg sgt berat##
baju2 lagi##
pinggan mangkuk lagi...
ish2x..

Around kol 1.oo am..
akhirnye bilik ak jd mcm mule2 ak masuk..
buruk glerr
sume wallpaper n kapet getah ..
aku bukak..
ceh!
ak bukan ape..
x moh tgal kan kenangan kat sni..
sume ak nak bwk g plazarah..
nasib lerr sape yg dpt bilik ak next sem..

Next destination^OO^
My home @ high castle


lame gler x blik..
ade dlm 2 bulan..
mlm td mak ak call
tanye ble nak blik..
hehehe
ak bg tau.. x tau ble nak blik.. dah terlekat kat org sni..hehehe
ish2x sape tu??
ak sje nak wat suprise.. esok ak blik .. x de org pon tau..hehe
2 bln cuti means 2 bulan ak stop wat xtiviti internet..
al maklum lerr umah ak x de internet
so sume xtiviti :D Ym..facebook,,friendster,,blog
x akan dilayan selama 2bln...
blik focus pade tv.. ape lg astro lerr.
peMinat setia citer 'Intan
n blik t sure ak akan kenal dak2 AF..
Mule lerr nak jd pyokong..ermm ape nak jd tah??

bilik dah kosong + brg sume dah kemas
ape lagi.ni lerr tme ak nk menghabes kan mase ngan jaring ukm...
bayor mahal2 dapat maen internt jap je.. ape brg??
esok tiket kol 1 pm
ni bermakne ade
8 jam lg b4 ak tinggal kan K1...
12 jam lagi b4 ak tggal kan KL..
n 18 jam lagi b4 ak sampai umah..

Aku..
nak wat permohonan dok satu umah ngan dak2 diet laen..
tp..
x bley plak..
sbb??
***********
setelah discuss ngan Jun a.k.a misz mextor
We decide.. x yah lerr wat surat..
bior je dorg nk bg kite dok umah maner..
ak x kesah,,
dok mane2 pon bley..
janji umah tu nampak KLCC n KL tower..hehehe..demand plak..

this IS tme to sleep:D
menikmati ari2 akhir di tilam F302..
ermm... slamt tinggal F302.. K1 ..KL...




Jom tengok Citer ni :D ^Coming soon^

citer ni pasal ape ?:::
What kind of scenes in a horror film scares you the most? When a ghost appears totally unexpectedly? When the main character does not see the ghost sneaking up behind him? When at the very end you find out that the main character was actually a ghost all along? But none of this compares to the feeling of arriving home alone and suddenly being stuck by a feeling of dj vu that you are reenacting the very same scenes in the horror movie you just saw! This movie will scare you from the second you step inside the movie theatre. It will get you wondering if Something or Someone might be waiting for you to let your guard down. The horror movie that you just saw is about to happen to you in real life! Coming Soon.


*Ni ler hero citer ni *

* Plak heroin citer ni*


*pARt yg paling menyeramkan*

menanti hari-hari terakhir di F302

pejam celik- pejam celik.. tup..tup..tup dah 4 sem ak tinggal kat KTSN 1.
masa 1st year ak dok blik H427 wif my ex-rumate.. wani..
after naek 2nd year plak.. ak dok blik
single..>>
2nd yr 2 sem pon dah nk bla tggal kan ak.. ni bermakne ak juga akan tggalkan K1..
ye lerr.. merit x byk>> dok plazarah lerr nampak nyerr##
mule2 mmg ler best dok bilik so
rang.. yele kite leh wat ape je sorang dalam bilik..
tapi sikit demi sikit br le ak sedor x berape nak best jika di bandingkan dengan plazarah~
mase mule2 dpt blik single kat k1.>> ceh, terkejut lerr...
bygkan ak nk kne angkut brg yg glerr byk nye dr blok H ke blok F..

errm,,,<>
ak dpt blik F302.. ni bermkne blik ak dkt ngan tangga.. n juga dkt ngan blok lelaki..

ceh!!

bilerr nk di pk2 kn.. b4 this ak
punyer le tkut nk g blok F .. biase lerr tkt tersesat msk kat blok laki mmg xssh glerr nk caye..>> ade ke dkt benor blik ak ngan laki..
bkk tingkap je dah nampak
tingkap dak laki..kalo ade skandel kat area bloK D best gak.. bley maen ktuk2 botol..xyah sms..hahaha

#pemandangan Blok D dari tingkap F302 :) tempat ak skodeng hehe#




suare dak laki dari blik ak mmg le tersangat dgr..>>
ceh!! sampai dorg ketip kuku pon bley dgr..
byg kan leerr btape dkt nyer blok D ngan bilik ak..hehehe bley skodeng <00>
tapi cuak gak ble nk salin baju
.>>
mane le tau tbe2 je
dorg ternmpak ..>> msuk plak dlm u tube.
tp seriously.. dak laki mmg suke memekak.. terjerit2 ..tp ak x kesah sgt>> xsunyi sgt kalo dgr suare dorang..
ade memori x leh lupe~~ ade ke ptt dak laki ni maen bakar2 kertas .
pastu campak kat bwh..wei> kalo ter
bakor pdg sape nk jwb?..
satu lg tme raye aritu.. sbuk maen mercun.. pekak telinge ak>>ish kanak2 x cukup umor ni!!

# dorang ni menyanyi :) hehe lagu jiwang so aku ape lg.. join gak~~ nyayi lerr same2 dlm bilik ak.. ceh! sore x sedap..huhu
lastly>> br2 ni// tme exam week..
huhu aku rase die mati kebosanan kot"..ade ke die nk kaco jiji ngah study.. siap ckp 'awak jgn lah study':D
ceh!! memekak jek.. dah le tme tu ak ngah kalut2 bace note
kelaka dgr jiji ajuk ckp die.haha ape lerr??

Aku nak tau sgt sape ler kanak2 rebina ni??
dgr kata dak biomed 1st year++ s
ape ek?

lagi 2 hari jek ak tggal kat blik F302 yg cantik ni.. besar+Selesa.= membuatkan aku tdor xigt dunia>> ape kah??
pasni ak berhijrah ke kondo~~ ce
h~! x thn ^plazarah^
hope life aku better kan plazarah w/pon yuran mahal glerr..

#Ni ler blik F302 yg cantik tu#


#Ni plak PLAZARAH yg bakal aku duduk next sem#

Adoyai sinchan

Soal Jawab Guru dan Sin Chan...

Guru : Kenapa awak lambat?
Sin Chan: Kerana sebuah papan tanda.
Guru: Papan tanda mana ?
Sin Chan: Yang ada tulisan, "Sekolah di hadapan, jalan pelahan."

*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*--*-*-*-*-

Guru: Sin Chan, Macam mana awak eja perkataan "BUAYA"?
Sin Chan: "B-O-O-W-A-Y-A"
Guru: Bukan, Salah tu.
Sin Chan: Mungkin itu salah , tapi Cikgu tanya saya macam mana saya mengeja nya, itu lah yang saya eja !


*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-
Guru: Apakah formula untuk air?
Sin Chan: "HIJKLMNO"!!
Guru: Apa yang awak cakap tu?
Sin Chan: Kan kelmarin Cikgu kata H to O!

*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*

Guru: Sin Chan, Pergi ke Peta Dunia tu, cari dan tunjuk mana Amerika Utara.
Sin Chan: Di sini Cikgu,
Sin Chan menunjukkan tepat kat Peta dunia yang tergantung kat hadapan kelas!
Guru: Betul. Sekarang, Kelas, Beritahu saya siapa yang jumpa Amerika Utara?
Kelas: Sin Chan Cikgu!

*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*

Guru: Sin Chan, beritahu satu perkara penting yang kita tak ada 10 tahun dulu.
Sin Chan: Saya Cikgu!

*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*

Guru: Bagaimana kita boleh mengelak penyakait yang di sebabkan oleh gigitan serangga?
Sin Chan: Jangan kena gigit serangga.

*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*

Guru: "Boleh tak sesiapa beritahu saya perkara yang kamu tahu berlaku secara kebetulan?"
Sin Chan: "Cikgu, Ibu dan Bapa saya berkahwin pada hari yang sama, pada masa yang sama dan juga pada waktu yang sama."


*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*

Guru: Sin Chan, aneh sungguh stokin yang awak pakai ni, satu warna hijau berbintik hitam dan satu lagi berwarna merah berbintik biru. !
Sin Chan: Ya betul Cikgu, memang nampak aneh, saya pun hairan kerana terdapat sepasang lagi dengan warna yang sama kat rumah .

*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*

Guru: Sekarang, Sin Chan, Sebetulnya beritahu saya dengan jujur adakah awak berdoa sebelum makan?
Sin Chan: Tidak Cikgu , Saya tak perlu buat begitu , kerana saya tahu ibu saya adalah seorang tukang masak yang bagus.

*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*

Guru: Sin Chan, Karangan awak "Anjing saya" adalah sama seperti yang di karang oleh Adik awak. Adakah awak meniru kerja dia?
Sin Chan: Tidak Cikgu , ia hanya lah anjing yang sama!

*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*

Guru: Siapakah orang yang kita panggil yang tak henti henti bercakap tetapi orang tak berminat nak dengar?
Sin Chan: Seorang Guru, Cikgu!

dak2 diet (2007-2011)

THis is my coursemate a.k.a dietitian to be..

La Tahzan..



A
ku tatahkan berlian di dalamnya

hingga aku meninggalkannya bersinar tanpa matahari
berkilau tanpa rembulan
kedua matanya memancarkan daya tarik

keningnya melengkung bak pedang dari India

Hanya milik ALLAH segala kebaikan
di setiap kedipan mata di setiap desah nafas yang mengalir dileher
di setiap tatapan ('Aidh Al-Qarni)

Jangan Bersedih..
Ungkapan ini yang selalu ku lafazkan untuk memujuk hatiku yang sedang lara..
di setiap saat ku bersedih.. hasil karya Dr 'Aidh b.Abdullah Al-Qarni.. berjudul 'jangan bersedih; setelah kesulitan pasti ada kemudahan' pasti ku tatapi.. bukan sekadar pengubat luka..
karya nya membuatku kembali mengingati Yang Maha BerKuasa..
alangkah zalimnya diriku.. disaat ku hiba.. ku mendekatiNya..
dikala tawa gembira.. manakah DIA dihatiku..

Ya Allah ampunkan hambaMu yang lemah ini..

Memang sukar ku untuk menidakkan kenyataan hidup ini..

gembira,suka tawa. duka, pilu dan sedih.. bertukar ganti.. bersarang dihati kecilku..
pada ALLAH lah tempat ku bergantung.. melalui hari yang mencabar..

Memang pelik diriku ini.. bagiku..
diri ini berbeza luar dalamnya..

tapi bagiku juga.. hanya ALLAH dan aku yang mengerti diriku..

orang akan tertawa jika aku lebih suka melihat kesedihan orang laen dari kegembiraan..
tapi itulah hakikat.. aku lebih gemar membaca novel sedih.. bagiku itulah kenyataan hidup..
Hatiku mengharap..pasti datangnya sinar yang menyinari kegelapan hidupku ini... amin.

al gebra

Ni ler band Nasyid yg aku minat /:::) al-Gebra

AKU RELA…
Oleh Sahibul Samahah Dr Mohd Asri Zainul Abidin
(Mufti Negeri Perlis Darus Sunnah)

Telah ku rela nama dan diri menjadi sasaran
Kerana cinta, aku berkorban
Telah ku rela tohmahan bermaharajalela
Kerana cinta, aku terpaksa
Kerana cinta jua aku berbicara
Dengan nada insan terluka
Meluah rasa, meluah fakta, mencedera jiwa
Semuanya kerana cinta…
Biarku tanggung rasa derita..
Asalkan agama, selamat akhirnya..
Yang membantah, hanya berfalsafah. .
Kerana bimbang suapan harian
Dengan menjual nama tuhan..
Lalu kebenaran disingkirkan,
Demi hidangan belian pendustaan
Namun aku yang sengsara zahirnya
Redha telah pun penuhi jiwa
Dalam keletihan ini.. aku bahagia
Kerna..
Pada kebenaran itulah terasa nikmat syurga.

One in 10000000...


Huhu mlm ni mlm yg dinanti2 oleh aku..jiji n jun.. venue tgk tv::
ape lagi kat blik ak lerr.. huuhuhu..
aku sokong~~ aweera
Jijie
sokong ~~tomok
jun?? hahaha wei Nine dah kuo lerr last week..daa
errmm,,,
kak Azwa pon Tomok..ish...dah 2: 1 ni..
ceh!! tgk le mlm ni ..

ak rindu part 2



yehhh... ak rindu lg memori kat S.M.K.B... ni le gara2 ak ltk gambo tmye school kat facebook... ramai le dak school lame mengomen..pastu ditambah pulak ngan yat ltk gambo tmye reunion part 1 after SPM...@kedai kek pe ek??xigt lerr

tp yg ak igt...after ak blik PKN..
sume tu naju yg aturkan... ak follow jek..
tp memori tu mmg best ~~
sebab kitorg bkn buat reunion dak form 5..but reunion dak form 3.. x kire le 3B1 @3B2..
Wei~~ kite kan kamcing.. selalu lepak-melepAK.. daaa
tme reunion tu?? wei muke ak mmg laen~~@@ tau je le after PLKN... itam glerr..
biaselerr ak kan ketua Charlie tme kat PLkN@sember0ng's camp..
ermm terpakse g reunion dgn muka camtu.. rindu kat dor nyerr pasal..

ermm blik kat memori ak tme school::)

lupe plak citer tme form 2::
form 2++ ktorg ni ..2kelas jek yg pg.. 2wawasan 1 n 2 wawasan2..
so kitorg junior pg.. kalo junior ni.. sure lerr kene kaco ngan senior..
wei sekolah ak mane ade panggil senior junior.. ape barang beb!!
ni le kisahnye## ak kne kaco ngan dak form 4.. erm name die..ish3x ak x igt le skandel ke2 ak..
tp yg ak sure .. name die J.E.B.O.N+++
dak ni ak kenal mlalui nizam. nizam?? sape plak malaunta tu..heheh
ni skandel si lela .. kawan lela .. jd kwn ak..x patut..
dak tu?? ok jek tp ak x suke die sbb~~
1) die dak kelas belakang
2) gigi die kat tgh2 patah,,,x ensem lerr biar pon putih..tp gg x de//wei fail!!

errm kenangan ngan die...
<> tu pon setelah si nizam sogok ak ngan kata2 bodo tu.. weii xpyh le ak ckp ape yg die ckp kat ak... tp yg penting ak .. tertipu ngan mulut busuk die.. cih!! penipu,,



tp ni lerr lagu yg nyanyi utk ak masih terngiang2 lagi kat telinge ak//

engkau le gadis ku pujaaan yg satu
oo mahfuza...
bodo glerr. sakit ati ak ngan die.. ceh.. buruk prgai,,

tp at last. ak ngan die jd kamcing sbb die byk luahkan cite psl lela kat ak..
daaa... terpakse ak jd pdgr setia.. w/pon ak.. nk je ckp kat die...
wei..dah2 le tu ,.gatal nor ko tu.. tp
as kwn dgr je lerrr..

contnue lg ler.. ak nk bc buku HM plak.. daaesok exam ma..

Related Posts with Thumbnails