:Dah seminggu la :):

Salam..

alhamdulillah finally i get the job
as catering dietitian
Today .. almost 1 week aku berkerja...
new experiences, new environment, new friends... everything is new....
i am happy with that.. yehaaa


daily routine:

if morning shift:::> aku akan bangun seawal 5.15am ,, n after solat suboh (6am) aku gerak ke LRT.. alhamdulillah LRT dekat je dengan rumah.. aku akan sampai ke hospital around 6.30am
and balik pukul 3.30pm
while:

if evening shift..>> aku akan gi kerja pukul 10 am and balik pukul 7pm


ape je prescription of catering dietitian??

as dietitian ...
of course aku akan
*kena buat menu
*food tasting
*make sure diet n portion yang betul semasa ditrayline..
*give some briefing about diet theraputic to our staff
*buat la keje2 sampingan yang lain


yang tak berape nak best kat sini:

# staff kebanyakkan mat bangla... pastu bukan nak dengar cakap aku pulak tu...ceh
#complain dari patient sangat menyeramkan
#aku merajuk dengan chef.. hahahah(sebenarnya chef yang merajuk dengan aku dulu)

actually camni citer nye:

my job is to taste all the food..
tetiba aku rase sayur bendi ni.. rase macam hangit....aku bagitau la dia hangit
to confirm back.. tetakut la lidah problem.. aku suroh diet clerk food tasting..
dia pun rase .. n the result is still same..

chef need to change the vege...
alih2 dia buat muka kat aku....
perh menyirap je darah aku.. dah le umor bawah aku.... malas nak masuk dapur lagi..


lastly
#cuti bukan sehari seminggu .. huhu sedey


yang best kat sini
#makan free wooo
# tetiba je terjumpe orang yang aku kenal dalam lif time naik ward tadi..

aku : budak *** kan?
dia : Aah
aku: kerja sini sebagai ape?
dia: ****
aku:ooo
dia: keje sini ke?
aku: aah.. kerja kat dapur
dia: batch m*** ke?
aku : tak la ., batch bawah dia..

lif pon sampai kat WARD C6/D6.. lastly dia cakap:::>

dia: macam kenal tapi takut nak tegur ..


dalam hati apa lagi berbunga-bunga la........yehaa dia cam muka aku la :)


kat hospital ni nak cari doctor malay... jangan harap ok!!!!!!

LASTLY:

AKU LAMBAT TIDUR HARI INI SEBAB.....ESOK AKU OFF
I WANNA TO GO SHOPPING...

Related Posts with Thumbnails