: aku dah jadi SUSE?:




Salam

MyEm0.Com
Sebut je pasal SUJU
peminat fanatik korea sekarang dok tergila-gila nak jadi SUJU
tapi laen pulak bagi aku
sekarang ni aku dah nak jadi SUSE..
ape tu SUSE?
SUSE tak ade kena mengena dengan susu se (susu satu.. dialek pantai timur)
xde juga kena mengena dengan suster Ngesot


pejam celik (2x)...
bangun tido (2x)...
sem baru dah nak mula
ini bermakne tahun ni adalah tahun akhir aku kat ukm
ini juga bermakne..
aku dah jadi SUSE aka super senior
makne nye aku dah tua
dah tua makne nye dah masanya untuk kawen
oh tidak!!!!
baek lupekan utk seketika

jika 10hb 10 2010 ade yang sebaya dengan aku sebuk nak wat keja kawen
mungkin pada masa itu aku sebuk juga
sebuk buat report patient...

tahun ni aku kena struggle abes..
tahun klinikal diet yang giler dengan challage
salah bagi kaunseling.. patient boleh mati
wahh.. sape nak tanggung?

Aku takut jadi mcm senior dulu-dulu
kan dah kena sebijik dengan lecturer...

Sebenarnya inilah ceritanye::

Tengah syok bagi kaunseling kat outpatient..tiba-tiba lecturer mencelah

" awak tipu patient ke? jurnal artikel mane awak refer?"

Kalau lah akU disituasi itu
mungkin aku akan cakap:

1) "saya refer mahfuza et al"

ATAUPUN

2) " saya ade baca tapi tak ingat kat mane.. tapi adelah dalam jurnal"


TAPI

aku sure..
aku akan cakap dalam hati je..
mesti tak terkeluar dari mulut aku
sebab
kalau ade depan lecturer
aku la pelajar yang paling sopan
tak bukak mulut...
takut salah cakap..
kang kena sebijik...takut sey!!

Yang aku tau jawab:
" Jap eh...(sambil belek2 kertas jurnal.. buku Krause.. Food Atlas..buku Resepi dll)

TAKPUN

" maaf Dr, jurnal tu tertinggal kat PLAZARAH"

TAKPUN

".... :)" (senyum mintak simpati...Dr jangan marah saya depan patient .. malu lah saya)


Kalau tanye perasaan aku ..
" excited ke nak jadi SUSE?"

buat masa sekarang, jawapannya adalah,..
" GUA cuak beb...Gua tak sedia langsung nak posting klinikal kat OPD & IPD..
Harap je bawak balik hometown buku tebal-tebal..notes beratus-ratus pages,
tapi bukan baca pon,.. sindrom kemalasan telah merebak kat nerve,
rase-rasenye ade tak modified diet yang boleh prevent sindrom ni, cik dietitian??"

Nak pilih yang mane?

Manusia - Eh, dah subuh dah?
Malaikat - bangunlah wahai anak Adam, tunaikan solat subuhmu...
Syaitan - Alahhhhhh, kejaplah, ngantuk ini...awal lagi nie….zzzzzzzz

Manusia - Nak makan, laparlah……
Malaikat - Wahai Anak Adam, mulakanlah dengan Bismillah...
Syaitan - Ahh, tak payahla... dah lapar ini !! mmm..sedapnyaaaa….

Manusia - Hari ni nak pakai apa ye?
Malaikat - Wahai anak Adam, pakailah pakaian yang menutup aurat..
Syaitan - Ehh, panaslah, lagipun tak ada style langsung!

Manusia - Alamak, dah lewat!
Malaikat - Bersegeralah wahai manusia, nanti terlewat ke pejabat..
Syaitan – Ahhh…awal lagi…mmm..aaahh…suruh si X, punchkanlah…

Manusia - Azan sudah kedengaran...
Malaikat - Wahai anak Adam, bersegeralah menunaikan kewajipan
Syaitan - Baru pukul berapa... . rilex lah..awal lagi nieii….

Manusia - Eh, eh... .tak boleh tengok ini, berdosa...
Malaikat - Wahai anak Adam, alihkanlah pandanganmu, sesungguhnya Allah
Maha Melihat dan mengetahui !
Syaitan - Perggghh... best tu... . rugi ooo kalau tak tengok nie..

Manusia - Saudaraku sedang melakukan dosa
Malaikat - Wahai anak Adam, cegahla ia..
Syaitan - Apa kau sibuk? Jangan jaga tepi kain orang.lantaklahh… .
Manusia - Elok kalau akuu sampaikan nasihat ini kepada orang lain
Malaikat - Wahai anak Adam, nasihat-menasihatilah sesama kamu..
Syaitan - Sendiri pikirlah, semua dah besar, buat apa
susah2...pandai2lah…

Manusia - aku telah berdosa..
Malaikat - Wahai anak Adam, bertaubatlah kamu,sesungguhnya Allah Maha
Pengampun..
Syaitan - Tangguhlah dulu, lain kali boleh bertaubat (kalau sempat)..

Manusia - Kalau pergi, mesti seronok!
Malaikat - Wahai anak Adam, kakimu ingin melangkah ke jalan yang dimurkai
Allah,berpalinglah dari jalan itu ..
Syaitan - Jangan bimbang, tiada sesiapa yang tahu...ayoohhh….


Manusia – uuhhh…letihnya arini..tak solat lagi nieee….
Malaikat - Wahai anak Adam, taatilah Allah dan RasulNYA, kebahagiaan di
dunia dan akhirat untukmu.
Syaitan - Hey anak Adam, ikutilah aku,kebahagiaan di dunia (sahaja) dan
kebahagiaan diakhirat (jangan mimpilah!) untukmu..

Kredit to Group Cahaya Petunjuk (FB)

::Ade ciri-ciri tak??:

>>>>> kak noi... ryan tak pandai senyum la<<<<<<


>>>> Lawa tak lesung pipit Ryan?<<<



>>> comel tak Ryan??<<<


>>>> Ryan, tengok lah kamera ni<<<

Name saya Aidil Ryan..
Saya lahir time aidilfitri.. tu la ibu saya letak name Aidil...


Jawapan kepada tajuk entry kali ni:

Kalau setakat nak dukung baby ok kot... yang laen tak tau lagi









:: hari yang terang muka jadi gelap:

Salam...
Muka aku dah gelap!!
ermm bukan ke memang gelap ke??
bukan!!
serious kali ni makin gelap..

huh!!
nak wat camne ni?
padan muka aku...

MyEm0.Com

Entry kali ni nak cakap pasal "hari yang terang muka jadi gelap"
Semalam aku n x-schoolmates pergi piknik...
kitorang piknik kat Tanjong Balau.

Piknik kali ni:

> Makanan budak pompuan yang prepare termasuk aku...tapi

huh! serious! aku malas nak tunjuk skill kat dak laki
bukan ape segan sey!! manelah aku pandai masak...
so jangan jadikan aku menantu... :D


> gi berenang kat pantai 3 round

berenang kan gud senaman..(tu yang lecturer aku ajar)
tapi dah berenang2 pastu makan..
huh! xde effect pon.
aku tak jadi kurus!!
( so,boleh cuba senaman laen)

> huwaaa...lame kot aku di pantai

muka menjadi semakin itam.
inilah ganjaran mandi di bawah terikan matahari..
dah malas nak tengok cermin
MyEm0.Com
naseb baek 2 minggu lagi nak balik kl..


> serious aku penat

penat tak boleh bla...
aku tido tak ingat dunia...
muka pedih. badan letih..
huwaaa.. aku tido..
sampai aku tak larat nak tengok bola


> mane gambar??

aku bawak kamera tapi malas nak snap picture
sebab kitorang ade 2 photographer yg berkaki lebar
guna DSLR...(aku nyer kamera cikai2 jek)
so nak tunggu dorang upload picture ..
berkurun lamenye...


lastly:
aku teringat kat memori kitorang BBQ kat Jeram 1 year ago..
Al fatihah buat my lovely fren Mohd Taufiq Yusop.....

::Aku emo::



Picture kat atas tak de kena mengena dgn entry kali ni...
Sebenarnye aku sedang emo sekarang ni beb..

> huwaaa!!! tadi tengok bola USA vs ALG...pusingan kalah mati
> aku kecewa abes bila ALG kalah beb..1-0 ( extra time)
> macam x adil jek..
> dah abes mase tu buat le abes mase
> tapi still bangga dgn keeper ALG.. terBAEK beb!!
> ni la aku malas nak tengok bola...aku EMO sangat!!

::Menang besar beb! ::

Salam...

Best tengok bola tadi
menang besar beb!

MyEm0.Com
portugal vs korea utara...
7-0
perh... kesian korea utara
dapat telur ayam jek
tercunggap-cungap kejar bola
penat ke kejar bola??
almaklumlah orang asia kan kaki pendek2 belaka
tapi still bangga dengan orang asia
sebab dorang tak give up
walaupon tak dapat jaringkan gol
still nak pertahankan bola supaya portugal tak banyak sangat golkan bola
naseb baek bukan 10-0
kalo ya malu beb...
MyEm0.Com
nak wat camner xde rezeki ari ni...
so bolehlah cuba laen kali...

i'm so proud
MyEm0.Com
my hero...
Ronaldo
akhirnya dapat gak jaringkan satu gol
tak lah pakcik tu kempunan sangat...

Bila tiba world cup ni aku mulalah jadi macam lalang.
tak tau nak pilih team mane..
tapi aku tak sabar nak tengok Argentina lawan lagi..
tak sabar jugak nak tunggu final..
rasenye dah ade kat KL
Bolehlah aku ajak jiran pramugara aku tgk bola same-same..
MyEm0.Com

:: Khas buat satu-satunye lelaki yang aku sayang::

Salam....
Entry kali ni aku tujukkan khas buat satu-satunya lelaki yang aku paling sayang

MyEm0.Com
seorang lelaki hadir dalam hidupku sejak mula aku lahir..
seorang lelaki yang telah melaungkan iqamah semasa aku lahir..
seorang lelaki yang telah menjaga & membesarkan aku
seorang lelaki yang telah mendidik aku sehingga berjaya sehingga sekarang
seorang lelaki yang berkorban selama ini untuk membesarkan aku
seorang lelaki yang satu-satunya makhluk Allah swt yang aku panggil
AYAH....


Alhamdulilah,
Aku bersyukur sebab dikurniakan seoarang AYAH.

Ayah,
Hari ini,
MyEm0.Com
noi nak ayah tahu yang noi sangat (100x) sayangkan ayah,
noi nak ayah tahu yang noi bangga dengan ayah,
noi nak ayah tahu yang noi gembira dapat ayah macam ayah.

Ayah,
noi tahu noi banyak salah dengan ayah,
noi tak dengar cakap ayah,
tengok lah macam kejadian pagi tadi...
bukan noi taknak dengar cakap ayah,
tapi noi tak suka ayah pakse noi.
huh!!
MyEm0.Com
noi tahu noi degil
tapi noi bukan sengaja buat ayah marah..
noi nak mintak maap dengan ayah
tapi noi malu..(huhuhuhu sebenarnya noi ego)


Ayah,
noi nak ayah tahu kat dunia ni ayah adalah satu-satunya ayah noi,
tak de orang yang boleh ganti ayah,
noi tak dapat bayangkan kalau ayah dah tak de kat dunia ni,
mesti noi sunyi nanti,
MyEm0.Com
ayah, noi tak bersedia lagi...
noi takut...
MyEm0.Com
nanti..
sape nak kejut noi bangun pagi2 nanti,
sape nak bebel kalau noi bangun lambat,
sape nak masakkan noi telur kicap yang sedap tu,
sape nak teman noi gi hospital kalau noi sakit
sape nak kejut noi makan ubat kalau noi sakit
sape nak tepon noi kalau noi sunyi
sape nak bagi kata-kata semangat kalau noi nak exam
sape nak peluk cium noi kalau noi lulus exam
sape lagi kalau bukan ayah...



Lastly::
Sempena HARI BAPA esok..
noi nak ucapkan Selamat Hari Bapa
Terima Kasih sebab jadi ayah yang terbaek selama noi hidup...
Semoga panjang umur dan murah rezeki..

p/s: noi nak cari suami sebijik mcm ayah....sebab noi nak anak2 noi rasa macam mane dapat ayah macam ayah...
MyEm0.Com

::Masa merempitku hampir tamat::

Salam...

MyEm0.ComSuke tak kalau dapat berita gembira?
berita yang boleh membuatkan kita tersenyum sepanjang hari,
berita yang boleh membuatkan hati kita berbunga macam ada taman dalam hati..
kalau gembira ape respon kita?
macam nak lompat tinggi-tinggi ..
macam nak
MyEm0.Comjerit kuat-kuat sampai anak tekak keluar
Oitt! sila kawal diri anda ya...

Entry kali ni nak cakap pasal 'masa merempitku hampir tamat'
apa kena mengena dengan kegembiraan aku hari ni?
Jeng.. jeng .. jeng
Actually..
Setelah penat bertungkus lumus..
bermandi peluh blaja time panas...
MyEm0.Com
terpakse mengadap orang yang kita tak kenal dengan rasa Dup dap,,dup dap
Finally,
Hari ni aku lulus test jpj kereta!!
so dah boleh bawak kereta...
masa untuk aku merempit hampir tamat sebab maybe pasni
MyEm0.CommemBROOM plak..


cik yatre cakap " Laen kali bolehlah rase maz bawak kereta pulak, ko kan ada kereta auto"

cik Yatre sila jangan risau ya.... kalau aku 'ade berani'.. Insyallah sampai la kereta yang aku bawak sendiri dirumah ko.

Teringat kalo dulu-dulu masa tak ade lesen kete,
aku tension jek.. ade kereta kat umah pon aku tak boleh nak bawak..
terpakse la merempit..
nak curi-curi bawak kereta, aku memang tak berani langsung..

Tapi persoalannya sekarang:
MyEm0.Com
nak bawak kete mane satu ek?
nak bawak yang manual....huwaaa!!! macam kurang keberanian jek
nak bawak yang auto....(penat je blaja kereta manual.. kalo bawak kereta auto kang lupe plak nak bawak kereta manual)

Conclusion nyer... kalau tak mengigil kepala lutut aku bawak kereta.. Insyallah bergeraklah kereta yang aku bawak (cuak beb)


p/s:: sempena nak raikan kejayaan aku ..(ye ye jek), aku telah melepakkan diri dengan member2 di JJ, Nusajaya dan Singgah SelaluJb... tapi oleh kerana sekarang udah mengantuk kerana kepenatan. esok jelah aku sambung...

::Susah gak nak jawab::

Salam...

MyEm0.Com
Antara soalan objektif & subjektif
aku rela jawab soalan objektif
sebab senang..
tak peningkan kepala..
TAPI
Banyak-banyak soalan kat dunia ni..
kenape la ko tanye soalan subjektif tu...
soalan yang aku kena pikir 10x...
kena tanye pendapat orang..
kena belek buku..
kena berangan-berangan dulu..
barulah dapat jawab soalan ko...


Entry kali ini aku nak citer pasal kawan aku yang sorang ni..
ada masalah katanya..
huh!! bunyi macam serious.
.MyEm0.Com
dia pon msg aku thru' FB..
lebih kurang macam ni la perbualan aku n kawan aku @ Mr MA di FB

Mr MA : Maz

Aku : yup, nape?

Mr MA : how to tackle girl?

Aku : hahahahaha...dah jumpe ke?

Mr MA : hahaha.. aah

Aku : ko buat baik dengan dia la

Mr MA : sebenarnya, aku dah jumpe 2 orang, tak tau nak pilih mane satu..

Aku : ko rase mane satu yang ko selesa?

Mr MA : seorang matang, sorang lagi ceria

Aku : dah berape lama kenal?

Mr MA : Baru 2 minggu

Aku : aku rase kan... baik ko kawan dulu dgn dorang..tengok yang mane sesuai.. tak payah nak glabah2 couple cepat2...

tut..tut... sampai situ je discussion kitorang

MyEm0.Com
conclusion dari pertanyaan yang aku susah nak jawab:

> 1) aku rase Mr MA salah tanye orang kot.. sebab kalo tanye camne nak ngurat pompuan mane lah aku ade xperiences..ingat aku lesbo ke?? hahaha.. ngurat laki pon tak pass...

>2) aku rase Mr MA salah orang kot... sebab aku pon kantoi bab cinta-cintan ni..sebenarnye semua jawapan bg soalan mR MA tu, aku tanye kat adik aku,dia bagi jawapan aku tulis je..

>3) aku rase 2 minggu tak cukup nak menilai hati seseorang..baik berkawan dulu baru lah tau hati budi masing-masing

lastly:
aku langsung tak pro dgn bab perasaan ni... kalau tanye pasal soalan add math ke, sejarah ke, biologi ke.. boleh lah aku jawab . tapi bab hati n perasaan aku kena belek buku, kena berangan2 dulu baru aku jawab soalan tu yek...
MyEm0.Com

::terima kaseh cik bilis::

Salam...

MyEm0.Com
Hari ni dapat award dari cik bilis aka my housemate

Award blog chantek..
nak tanye sikit..
ni award blog chantek @ blogger yang chantek??
agak confius award ni..
anyway..
chantek ke aku bersama-sama dengan blog aku ??
tak de la chantek mane....
tapi thanx 4 the award...
MyEm0.Com

>>>> ni award blog chantek tu <<<<<

Entry kali ni aku saje je nak bagitau 7 perkara tentang noi_azufham yang korang mungkin tak tau.. atau buat-buat tak tahu::
MyEm0.Com

1) aku ni perempuan bukan laki

2) aku ade 4 name pangilan...

>1st) Nur Mahfuza (tu nama sebenar aku)

>2nd) noi (tu nama yang family aku panggil aka nama manja)

>3rd) Maz (tu nama budak2 sekolah panggil)

>4th) Fuza (tu nama budak2 matrik & UKM panggil)

3)Masa sekolah dulu, aku suka pakai kain singkat, baju singkat, tudung singkat..tapi anak tudung labuh...(gangster abes tme sekolah..tapi sekarang dah jadi budak baik)

4)Aku pernah didiagnose mempunyai hati besar masa aku jumpe doktor time aku demam
( ape kena mengena demam and hati??) aku pon cam tak percaya dn doktor tu...alhamdulillah tak de ape2 kot...

5) aku kaki rempit... (mcm tak caya je kan?? oleh kerana tak tau bwk kereta.. motor bapak aku la jd kenderaan yang terbaek untuk aku bawak jalan2...kesian kan?)

6) aku suka cerita melayu..cerita org puteh ni jarang la tengok, ape lagi cerita jepun and sewaktu dengan nya... yang paling best cerita hantu.( tengok cerita hantu tak tutop mata tapi tutop telinga.. sound effect yang aku takut)

7) aku bakal menjadi Pegawai Dietetik aka dietitian...tapi aku dah makin mengemuk.. ade ke patient nak dengar cakap dietitian mcm aku ni??


Lastly:: Yang paling penting dalam diri aku adalah aku tak suka sama dengan orang laen..
MyEm0.Comtak kesah la.. same baju ke, same hanset ke, same ape2 la.. sebab aku rase kalau ade org yang same dengan aku,so hilang 'spesel' dalam diri aku ni..dan aku tak suka orang tiru aku.

so, Jadilah diri sediri..sebelum nak jadi diri orang laen..


:: kecewanya aku::

Salam...
hari ni aku nak cakap yang aku benci kejutan..

MyEm0.Com
benci dikejutkan dan jugak aku benci perkara mengejut..
sebab sekarang aku sedang terkejut..
terkejut tahap gila babi punyer..

Tadi sedap je aku stalker member-member FB,
MyEm0.Com
Tiba-tiba jek aku terpandang sesuatu yang keluar kat wall FB aku..
sesuatu yang membuat aku terkejut dan ia mengejutkan aku untuk tulis dalam entri kali ni...

apekah itu??

member laki aku dah 3/4 in progress convert to perempuan...
MyEm0.Com
dalam bahase kasarnye...dia dah jadi pondan abes!!
bila aku tengok picture yang dia post..
aku beristigfar panjang....
apelah nak jadi ngan orang laki sekarang
i'm very(100x) dispointed..
he..(opps She) pakai baju terlondeh kat bahu..
pakai skirt atas peha...
seksi abes...
Tak sanggup nak tatap lame2 picture tu..

MyEm0.Com

Dia sebenarnya member aku yang agak rapat masa study kat pahang dulu..
tapi after masin-masing dah masuk U...
dah lost contact.. just berhubung thru FB n Friendster je..
masa study dolu-dolu..
dia pandai..
selalu ajar aku yang kurang pandai ni..
dia selalu duduk sebelah aku...
yela..dari dulu lagi aku tahu dia agak lembut
dia jarang nak join member laki laen yang gagah perkasa ni..
aku suka berkawan ngan dia..
aku akui dia lebih caring dari budak perempuan ..

BUT...
ape dah jadi sekarang?
aku kesian kat dia
kesian kat mak bapak dia
kesian kat keluarga dia...
Moga Allah bukak kan hati nya untuk pulang ke jalan yang benar...
Amin...

Sesungguhnya:
"Allah swt takkan merubah naseb sesorang melainkan diri sendiri yang cuba untuk berubah..."

Jangan salahkan Takdir Allah yang menduga keimanan kita..
Sesungguh nya dugaan Allah adalah setimpal dengan kesanggupan kita..
Jika tak mampu berserahlah pada Nya..

Jangan salahkan ibu bapa yang tak tahu mendidik kita...
Sesungguhnya Allah dah kurniakan akal fikiran pada kita..
Kita lah yang pilih jalan nya..
MyEm0.Com

:: Kawen..kawen.. kawen::

Salam..
arini 6.6.2010...
ramai betul orang buat keje kawen..
semakin kaya lah mak andam yang bukak pusat andaman..
semakin laku bisness pakcik kanopi
semakin full booking lah semua dewan

ermm
Biasa lah cuti sekolah..
lagi pon semalam cuti umum..
Oleh itu
semakin banyaklah kenderaan..
semakin sesaklah jalan raya...
dan semakin banyaklah binatang mati kat tengah jalan..

Hari ni aku attend perkahwinan salah seorang senior aku..
jauh jugak lah umah pengantin
walaupon kota tinggi dan batu pahat under satu negeri Johor
tapi makan masa lebih kurang 2jam gak...

kalau ade orang tanya;
" jauh-jauh pun nak pergi ke?"

aku nak jawab:

MyEm0.Com
" saje je nak ambik berkat orang kawen"

Komen aku tentang wedding my senior:
MyEm0.Com
> sederhana and simple but ok sangat
> makanan sedap


Lastly: Aku nak ucapkan 'selamat pengantin baru' semoga berkekalan hingga akhir hayat.. insyallah

waah.. ngantuknya harini
MyEm0.Com

p/s:: esok nak pergi water world... dah lame tak cuti2 malaysia dengan family...
MyEm0.Com

:: Kami bukan penganas::

Salam...
Tadi masa buat blogwalking kat blog myadha
aku ade terbaca berita yanG bertajuk
'sempat rawat 2 komander yahudi laknatullah'
Berita ini mengenai sukarelawan Malaysia yang berada atas kapal Mavi Marmara ketika diserang oleh yahudi laknaktullah tu sempat merawat dua anggota komando Israel yang cedera terkena tembakan rakan mereka sendiri.

Lihat la dengan mata kepala sendiri..
Sebagai hamba Allah yang diancam, jika nak bunuh 2 komander laknaktullah tu free-free je boleh... peluang depan mata.
Tapi, KAMI BUKAN PENGANAS
Rasa keperimanusiaan tu tetap ada dalam diri setiap sukarelawan..

Bayangkan::

1) Pemerintah kapal menghalang kami bertindak kasar terhadap mereka.

2) Rawatan yang diberikan juga sangat teliti dan selepas itu mereka diletak di tepi kapal.

3) Tangan mereka juga tidak diikat.

4) Kami langsung tidak mengasari mereka meskipun ada peluang untuk berbuat demikian

waaah.. aku semakin kagum dengan semangat kesemua sukarelawan...
Moga Allah s.w.t memudahkan urusan kalian semua..

tapi yahudi laknatullah tu mmg sengal ..dorang terjun untuk selamatkan diri konon, tah-tah dah kena makan jerung..

Kepada sukarelawan yang syahid...Moga Allah rahmati & mencucuri roh mereka semua..

Aku di malaysia...
Tetap bangga dengan perjuangan mereka semua dan mendoakan kejayaan mereka semua...
Lastly: ISLAM tak akan kalah begitu janji ALLAH s.w.t..Jihad fisabillillah

MyEm0.Com


P/s:: jom lawat blog My 'Tudung' Villa banyak tudung yang cantek2...
MyEm0.Com

:: Tahniah noi::

Salam

MyEm0.Com
Alhamdulilah....
Hari ini rajin pulak aku bangun pagi...
Bangun dengan senyuman moga-moga hari ni lebih baik dari semalam
mengharapkan kesedihan semalam diganti dengan kegembiraan hari ini..
Insyallah..

Bangun pagi jek...lepas solat subuh
aku terus on laptop..
sempat pulak kakak aku bebel
"noi,pagi-pagi dah bukak laptop!!"

aku pon jawab..
"Nak check result..ari ni result keluar"

Wah,... ape perasaan aku bila tengok result..
dup dap dup dap....
aku mengharap result exam kali adalah yang terbaek buat ku
" Result exam kali lah yang boleh naekkan pointer ko"
nak tau result aku.....???
jeng-jeng....



MyEm0.Com
Alhamdulillah...
akhirnya sem ni aku 4.00 gak..
biarpon sem ni aku tak ade exam bertulis..
time student laen pecah kepale jawab exam
aku sebagai pegawai dietetik to be, sedap jek maen FB, tengok movie,
maen bowling, lepak-lepak...
tapi...
Exam mental dan fizikal lebih mencabar
hari ini aku nak bagi ucapan sikit pada orang yang banyak membantu..
MyEm0.Com

"Dikesempatan ini saya nak ucapkan ribuan terima kasih pada Pihak JDS HOSPITAL SULTAN ISMAIL yang telah memberi saya A dalam Subjek Kepaniteraan ..(Bolehlah saya practical
klinikal kat sana tahun depan...jumpe lagi chef M..(i like)
kepada group member komuniti yang sering bercakaran.. terima kasih banyak-banyak.
kepada group member tesis... nanti lah saya buat ucapan, sebab result tak keluar lagi.. harap maklum"

wahh... perasan tak?
MyEm0.Comade kecacatan kat result ni..
ade TL dalam result aku..
TL bermaksud tak lengkap bukannya tak lulus tau
result tesis aku tak keluar lagi
secara official nya aku sebenarnya belum dapat 4.00
insyallah Moga Allah s.w.t murahkan rezeki ku dan budak2 diet yang laen untuk mendapat A dalam tesis.. amin..

p/s:: doakan aku dapat pointer TerBaek dari Ladang... Aku nak sangat sambung Master..
senang sikit aku nak jadi Ketua Jabatan...
MyEm0.Com

Lastly: Setiap dugaan aku yakin ade hikmahnya.. Ku yakin ada cinta dari Allah swt

Related Posts with Thumbnails