dari si gembeng transfrom jadi si pendendam

salam

bila teringat kejadian tu

nak ketawa pon ade

nak lepas geram pon ade

lepas meeting semalam:

cik B : ": kak, nak taw berita hot tak?"

aku :  ha? ape? (dalam hati ni excited nak taw gosip .. minah kepoh la katakan)

cik B : " ade S***** n S**** dlm frezeer'

aku : ha??

nak dijadikan cerita... aku ni sebuk2 la gi tengok bukti depan mata.. siap bawak kamera kaw!!

masuk frezeer... puiiih

bendalah pe ni dalam bag..

hilang akal ke ko letak menda ni kat sini

kalau pikir positif:  mungkin dia gi picnic and tertinggal dalam bag

kalau pikir negatif : Ai.. manderem ke? Astagfirullah


conclusion: kalau sebab abuk penalti sampai rm1000+

kalau ade S** bape pulak ko nk bayar penalti... choiii x payah berlagak sangat la


aku la si gembeng itu

assalamualaikum

'semua benda nak kene cakap dengan fuza'

'nasib baik ada danial'

ini lah ayat yang terngiang-giang kat telinga aku time meeting tadi

ape yang aku boleh buat?

senyum.?.ketawa?

aku menahan air mata..

senyum.. agar tak de yang tahu...betapa sedihnya hatiku

hampir saja air mata aku tumpah time meeting tadi..

cepat2 bangun dari tempat duduk dan terus keluar..


ya,

semua salah aku

ya,

aku memang tak layak untuk semua ini

ya,

aku tahu aku siapa

moga Allah sentiasa bersamaku...

moga ada cara keluar dari sini amin..

moga Allah beri kekuatan pada aku

kerana

akulah si gembeng itu..


the most politic place.

salam..

susah gak kan kerja dengan orang yang banyak kerenah

ini tak betul itu tak betulMyEm0.Com

nak kata mrs perfect tak jugak

kerja yang kita mintak tertangguh jugak

tapi kalau dalam meeting

hanya dengan satu kejayaan yang bagi aku.. u should do it before

tak payah la nak bangga sangat

tak perlu ulang banyak kali ponMyEm0.Com

naik meyampah n jelak

biasa la politik.. nak mintak orang belas kasihan kot

damn!

ni satu lagi hal

keje ko same dengan yang lain, and same jugak dengan orang lagi bawah pangkat nya

if orang yang lagi bawah pangkatnya can do what your job

and u cant do her.him job

nampak sangat la ko tu TAK GUNA

kadang-kadang kita kena paham situasi orang

bukan orang je nak paham situasi kita

ade masalah dalaman tak payah sampai orang lain tahu

tu nampak sangat tak matang.. malu kat orang

be a gud partner ... tak salah tegur cara baik...

*conclusion: sabar la wahai hati...senyum je selagi boleh.MyEm0.Com


congrate fuza... tak baik bangga diri :)




assalamualaikum..

selamat pagi semua..

lama benoor tak meng Update blog

berabuk berasap berdebu blog ni dibuatnya..

almaklumlah..

busy sangat..
kalau dulu.. aku hanya seorang dietitian je

but sekarang dah naik pangkat.. MyEm0.Com

but

gitu jugak la gaji aku..

cuma beban je yang bertambah..

bila lagi nak cabar diri sendiri YE TAK?

secara officially.. Iam catering dietitian cum CO cum HR cum acting manager..

can u imagine.. just having little basic of food service and i must take responsible of whole operation

hanya Allah je tahu tekanan aku yang mengile

bila masuk meeting...MyEm0.Com

aku la yang salah
aku la yang tak betul
 senyum bila kene marah
tapi
dalam hati hanya Allah yang tahu

bagi aku..

melaksanakan sesuatu tak sama dengan memerhati

kalau maid set nak cari penalti

sampai bila hidup ko akan rasa ko adalah yang terbaik, tak pernah buat salah dan tak mungkin salah

setiap kesalahan yang staff buat mmg 100% aku akan rasa aku yang salah

gagal laksanakan amanah yang diberi




conclusion: tanggungjawab dah besar.. jangan berlagak  sudahla.. kerja itu ibadat..amanah dari Allah.

Related Posts with Thumbnails