::macam2 ragam:

Alhamdulillah

almost 1 week attachment @ HTAR...

baru rase suasana ditempat kerja yang sebenar..

baru la rase jadi dietitian

write something about patient @ patient's file... >> like real dietitian...

more less ....only 3 months before i finish my degree..

more confident to handle case....

yehaaa i'm very happy....pasni boleh kawen!!

From my experience 1 week di HTAR..

my name dah ditukar kepada MAWI.... senang nak sebut katanye...lol but ok la..(macam tau2 je my fav artis)

Byk la patient yg pelik2 di HTAR contohnye macam ni::

Dietitian:: mawi, gi clerk patient ni...(sambil bagi referal letter kat aku)

Me:: ok...(aku pon masuk wad--- n clerk la patient tu, --)

Sambil menyelak file patient...

ME: EN,Zubir ke? (aku buat peramah dengan patient)

Patient: tak la....

aku pun pandang bed patient tu....huh! betul la bed 13A.....pehal la pakcik ni

ME: katil ni 13A kan?

Patient: tak la saya roslee...dok kat belakang..tadi ade monyet kat belakang tu lari pergi katil ni..

(Perrh... aku dah rase laen macam.....patient ni nak tipu kot)

Patient: zubir ni gi makan kat kantin kot.. dia tak nak dengar orang cakap

(dup dap... giler psiko patient ni.... bengong glerr..dari reaction patient.. sure dia langsung x moh dgr pasal kaunseling)

ME:: ok tak pe la

conclusion : patient ni mmg bengong aku nak tolong dia.. dia pulak mgade2..


CASE2: experienced tengok patient yang psiko asyik marah2 doctor n nurse...

abes kena caci maki dengan patient tu...

Patient psiko: oit.. sape ikat tangan aku... bukak sekarang.. ko jgn maen2 dengan aku.. ko ingat aku ni B*** ke nak ikat2.. aku terajang m***** ko...
(patient kena ikat sebab sebuk nak tarik wayar kat tangan dia--degil betul)

doctor cool: sape ikat tangan awak? bukan saya yang ikat... suro lah orang yang ikat tu bukak balik...

conclusion:: sabar je la kalau kerja kat hospital.. kalo dapat patient giler meroyan cam ni...KESABARAN sgt penting ok..

NOTA kaki: actually x tau nak tulis ape..... just to update my life's story dalam blog....

* he will come to kl to meet me... yehaaa... almost 1 year tak jumpe... almaklum le dia jauh diperantauan....cant wait for it...

Related Posts with Thumbnails