::aku dan semalam= malas gler::

Salam.... minggu ni mggu exam utk semua dak2 ukm... ermm tapi aku x rase mcm final pon?? maybe sbb byk sgt gap kot...gap sehari dua boleh bla lagi...tp ni smggu lame nye.. dah pulak 4 subjek jek..
Rutin harian aku n dak2 diet b4 exam Tajuk Khas Perubatan next monday:::

sibuk berfacebooking..

Ape aku buat arini??
pagi2 buta aku dah bangun... seawal kol 4stgh pg...
hu!! glerr rajin... bukan aku set jam pon nak bgun pagi... tapi sebab jam henset azah aka my rumate bbunyi tme tu... aku igt dah subuh...rupe2nye br kol4 lebih...
ceh!! sambung le tdo lagi ..apekah?? bile nak study ni?


Rutin pagi td:: nak study sikit +nak g tengok wayang.. hehehe tgk citer PAPADOM..
Jun aka my housemate dah ajak.. aku ape lagi... moh le ramai2 gi TS..

tp.. rancang nak g after asar ..tup tup aku yg tdo smpai kol 5.15ptg...
ujan rahmat le katakan... aku igt ujan x jadi g.. tp.. bak kata org kalo dah de rezeki nak tgk wayang....
lambat cam mane pon sempat gak tgk..
. kitorg masuk wayang kol 6pm... ish2...
movie dah start lame kot...


conclusion dr citer tu:: best!!! kelakar + sedey..(bab bapak dia willing wat ape2 utk anaknye
) tibe2 teringat kat papaku...Papa Amin...nak balik umah..!!

b4 balik dr TS
..tme bli adiah zarah..aku ade rase nak bli kad utk si DIA..sape ek??
tah ar... tibe2 teringat kat dia...(ish!! kaLau si Dia tau aku asyik dok igt kat dia....sure malu glerr..hehe kantoi beb!!)
(shuhhhh!! wahai zina hati pi maen jauh2)

Belek
punyer belek kad yg comel2 kat situ..
aku terjumpe.. kat comel ni...


APE KATA HATI??::

mcm nak bagi kat Si DIA.... tapi[ ko nak
mati.??].. hahaha.. tapi ape2 pon aku ttp bli kad tu comel+cute+open gler= aku x berani nak bagi kat sape2 ...

Tme balik dr TS around 10pm...laluan chowkit g myeramkan tbe2 jek ade makcik YG MENAKUTKAN tegur....

makcik yg menakutkan:: dik, tau x mane menara maybank..?

aku+jun :: xtau le kat mane..
makcik yg menakutkan:: dik, boleh mintak duit rm10 x? akak nak balik.. kad bank kene telan kat klcc...ade rm3 jek.. akak dr johor.. baru
sampai.
aku +jun :: {tengok jun= jun tengok ak}

makcik yg menakutkan :: nanti akak topupkan..rm10..bagi number adik..

aku+ jun :: {aku suro jun bagi duet rm10}.. {jun bagi duet+no telipon}

makcik yg menakutkan :: terima kasih adik.. mintak halal nanti akak topupkan rm10..

aku+jun :: {bla dr tempat tu dgn cuak nyer}


#moral of story:: wei aku fobia glerr ..ba
ngok glerr kejadian malam td di chowkit yg myeramkan
1)mane ade menara bank bukak malam2 buta ni?..(+ve)maybe esok kot dia nak g..

2)kalo dah tertelan kad bank tu.. esok2 jek la..(+ve)xde duet le tggal rm3 je dlm purse

3) aku sgt berhati2 ngan makcik yg menakutkan.. beware.. mane tau tbe2 dia keluarkan pisau..
x ke bleeding aku di situ...
4)aku x berani bagi duet sbb duet a
ku dlm purse.. mati le aku kalo die tbe2 keluarkan pisau... 5) aku risau gler tme jun bg duet... imagine yg bukan2... wow...HKL dekat tp...
6)makcik tu x bg number phone dia... wei dia menimbulkan kekonfiusan di ati aku..

conclusion:: ORG KL SUME DESPRATE...!!LAGI2 ORG CHOWKIT YG MNAKUTKAN!


28hb 10= besday zarah sambutan kitorg wat kat 19-2 plazarah...
KEK: sedap ...tgk le sape yg beli..
anway:;
Hepi Besday Zarah ....ko dah tua...:D

BAD NEW FROM ADMIN:: plazarah dan aku mesti dkosongkan....mean.. aku mesti campak kuor barang aku yg byk ni.. esp: multiple cooker+oven ke stor K5... nak bayar denda...xberape nak berduet.. wei duet aku nak beli kamera SLR..huhu sedey!! xsuke admin...(jgn le dr zit bace blog aku,,,,)

Lastly::
persoalannyer:: APE AKU BUAT SEHARI SUNTUK??

1)xbace nota TKP~~~ relaks ar baru ar rabu.. lame lagi nak ari nxt monday!!
2)layan internet jek~~ melepaskan kebosanan +Beramah mesra ngan kwn kat fb
3)tido jek ~~ aku ngantuk tahap Giga lepas makan.. merupakan simp
tom mahu gemuk..

::Miss u::



pOST kali ni agak jiwang.. hehehe:D lirik 'mungkin; by anuar zain.. mcm relate ngan ak jek..

Mungkin????

Biarkanlah saja diriku sendirian tanpamu
Biarkanlah aku merindu sekian lama
Bukan maksud untuk membisusepi tanpa kata
Terpisahnya kita kerana mengejar impian

(korus)
Mungkinkah bersama dua jiwa ini
Dalam mencari cinta sejati nan suci
Mungkinkah segala derita di jiwa
Akan terabat kini

Biarkanlah saja diriku sepi tanpa kata
Terpisahnya kita kerana mengejar impian

Hanya satu pintaku
Sabarlah menanti
Ku kan pulang bersama
Cinta…



::Khas untukku & untukmu An-Nisa'::

Monolog An-Nisa'
www.iLuvislam.com
hamba_Allah92
editor:everjihad

Aku ingin menjadi bunga segar
Yang mekar mewangi di taman
Ingin dipagari duri-duri tajam
Agar tiada yang berani menyentuh apatah lagi mendekati
Tanpa sebab yang menghalalkan.

Aku ingin berasa aman
Dalam indah taman
Tenang tanpa gusar
Gembira tanpa hiba,
Aku ingin sentiasa dihujani rahmat Tuhan
Ingin diiringi keredhaanNya
Dipayungi bawah awan lindunganNya
Agar selamat daripada panahan syaitan
Agar sejahtera daripada fitnah duniawi,

Tapi..
tatkala ini jiwa telah gelora
maka iman turut terkocak gelombang

Setibanya teguran Tuhan
Aku tersentak...


Baru kusedar keseronokan,
keindahan dan kebahagiaan yang aku kecapi
Terpesong dari landasan syariatNya
Lalu..
jiwa ini meronta saban hari
Minta dibebaskan daripada belenggu dosa noda
Sesaat tak terpadam ingatan dosa lalu
Yang semakin menimbun dalam catatan amalku...
Terbit nur insaf dari hati yang mulus
Syukur Tuhan masih menyayangi
Mujur tak tercampak ke lembah hina dan berlarutan dalam dosa
Kuyakin di langit sana masih luas terbuka
keampunan keredhaan dan rahmatNya..
Dan,sekali lagi ku utuhkan azam
aku ingin menjadi bunga segar yang mekar mewangi di taman
menanti hadir insan yang selayaknya memetikku menjadi hiasan hidupnya...


::tibe2 je nausea::


salam.
td aku 1st tme masak 4 lab penyediaan diet teraputik@pdt
try to cook 4 patient.. kes arini =diabetis+obes+HPT
so.. kne le masak yg sesuai ngan diet px
our menus are= Daging ayam cincang wif sohun goreng+sup ABC+Brown rice
experience:: ok lerr. no problem tme masak..
but final dishes yg kitorg produce>>
taste>> glerr x sedap.. biase le.. no sugar +less salt +less kicap+less oil+less+less+less..
everyting less+no...
nothing in my dishes.. tawar bair.. tapi still bley makan lerr
texture>> bley le.. tender..soft.. ok le..
color>> alamak tbe2 jek aku tengok my ayam cincang same color ngan brown rice..
ceh!!! but taste berbeza..ok le kot

but::

after presentation.. aku mule nausea until now kot..
nape?
ape x nyerr abes jek present.. aku try le sume makanan yg member laen masak..
sedap ke??? ermmmmmmmmmmmmmmmm
biase le .. tawar+tawar+tawar
if 10 group aku rase masakan tawar.. tbe2 nausea dtg..
tgh fobia dgn soup.. fobia dgn spagetti.. brown rice..
n recover skit>> aku telan le dessert yg group azah n jiji wat..
thats better,,..
after balik dr lab.. ade saki baki soup ABC yg aku buat td.. aku modified
tambah garam.. kiub ayam..
but still horror..
adekah aku yg xpandai masak ?? hahaha
last2 aku makan souo tu ngan kerepek ubi.. hahah bijak x??

PERSOALANNYER::
macam mane le patient nak addapt ngan modified diet yg tawar bair ni??

: aku ble lagi?? :

Salam...

lame nyerr aku xupdate my blog.. almost 1 month..

i have many thingS to write down in my blog... but lazy lorr...

actually aku bru jek sampai dr umah.. setelah berpenat-penat dirumah..

ermm pelik kan?? org dok umah bersenang lenang.. aku plak berpenat-penatan.

ermm. semalam bru jek abes kenduri kakak aku yg 2nd..

bukan kenduri kawen.. just bertunang jek..

tp penat nyer mcm keje kawen..

but anywy.. i happy 4 my sis ceremony..

selamat gak kakak aku jadi tunang org..

thatS mean aku akaN dpt abg ipar soon..

bukan sorang but 2 org..Insyallah..

my 1st sis akan bertunang nxt month plak..

ermm aku ble lagi???

Ade jodoh .. aku jemput le nanti...

nanti?? ble tu>> 10 tahun? 20 tahun?? (wei lame tu)

xpon tahun dpn?? who knows..(gatal le tu)hehehe:D

Related Posts with Thumbnails