::banyaknye aku tak tahu::

Salam....
alhamdulilah.. akhirnye jumaat jugak arini...
mcm biase la... setiap hari... aku tak sabar nak weekend..
kalo dah weekend...tak nak weekday ..

This week..
aku attach kat inpatient department. a.k.a IPD
makne nye aku masuk wad la...
mula2 masuk wad Surgical..
ape aku rase??

honestly aku blurrr...
wad surgical??
sure la patient yg baru lepas operate..
wei!! kalo salah bagi diet bley mati patient tu...
rice tiub feeding??
serious bukan aku lupe atau x ingat.. tapi aku tak berape nak paham..
biaselah dulu time 3rd year belajar pasal enteral feeding... aku buat bodo jek...
la ni... aku gak yg susah...
blurr blurrr
tapi naseb baek dietitian tu sporting...

then,
aku gi pulak wad paediatric..
aku kena handle kes rice tiub feeding
perh... huru-hara la jadi nye
tapi seriously aku blurr lagi...

tapi best gak attach IPD...
boleh usha doctor to be...
wahhhh....
time ni la nak jaga market...

but
honestly,
bila pakai white cot dalam wad..
aku dah macam doktor pulak...
doktor yg blurrr..

so
conclusion ,
banyak lagi kena tahu....jgn buat malu dietitian...

::hari ni besday ayah::

salam..
Hari ini besday ayah yang ke 58 tahun

sejak start sem....busy memanjang...
sampai tarikh pon tak ingat
mujur tadi syeri tanye date arini...

cepat-cepat aku call ayah...
sebab arini ari special ayah...
bukan setakat besday dia arini...
tapi arini sah la dia menjadi salah seorang pesara..
patutnye 2 tahun lepas dia bersara... tapi dia nak keje lagi...
sambunglah keje 2 tahun..macam tak percaya jek..
pasni ayah dah tak keje lagi...
mcm mane nak pow ayah...hehehehe
tak pe2.... duet pencen ayah kan banyak
sape lagi nak abes kan.... kalo bukan anak ayah ni..:D

Ni ayah dan saya... comel x saya??

Alhamdulilah....
before ayah retired ni.... ayah dah tunaikan hajat dia...
nak tau ape???
ayah dah beli tv LCD baru....
waaaaaah
boleh la mengadap tv hari-hari...
tapi tak adil...
tv lama tu ayah bagi iman buat maen PS2....
selain tu, ayah dah beli mesin basuh automatik baru..
senang la anak ayah yang malas ni basuh baju yang berlambak-lambak tu...

Alhamdulilah...
tahun ni murah rezeki ayah....
dapat menantu baru...
dan hadiah yang paling besar untuk ayah pada tahun ni adalah
Ayah & mak dapat pergi haji tahun ni...insyallah
jangan lupe doakan noi cepat kawen tau ... hehehehe

LASTLY....
sorry tak dapat sambut besday ayah kat umah...
busy sgt kat hospital...
dah macam doktor yang blurr je...
sebab noi bukan doktor ..
noi kan dietitian to be yg tak kurus2 lagi...

Eleh...
ayah mesti sambut besday kat hotel kan...
ceh!! tak adil... noi nak ikut!!!

Hepi besday ayah..
semoga panjang umur...
and murah rezeki...
noi janji akan bawak calon menantu yg terbaek dr ladang...
ayah nak ladang yg kat m'sia ke nak yg oversea?? hehehe

:: tolong!!:

Salam...

Sekarang ni rase macam nak jerit kuat2 je...
biar semua org dengar...
sebab sekarang aku tension gler2...
dengan assgment yang berlambak...
30 subjeks untuk aku buat Diet recall..
sekarang baru dapat 9 subjeks...
celah mane aku nak cari 21 lagi subjeks
tinggal sehari je due date untuk submit.....

sekarang ni rase macam tak cukup masa je....
kalau time 3rd year boleh la lepak2... bangun tido pon lewat..
dah final year ni... nak tengok tv pon tak sempat....
bayangkan lah.....

Pukul 7 pagi dah gerak gi HUKM...
masuk klinik diet sampai kol 1 lebih
kalau ade patient yang aku handle..
sure la busy wat write up..
sampai umah kol 6.00 petang...
celah mane aku nak tido ni....
malam dah kena baca buku & assgment daily..
tapi dalam busy2 ni aku berjaya turun berat 1 kg.... alhamdulilah


hari-hari aku x sabar nak tunggu weekend..
nak tido puas2....


nak top up knowledge yg tak seberape ni...
kang patient tanya... terganga la aku lagi....

bersusah2 dahulu... bersenang2 kemudian....
tapi
sekarang menyesal GLerr
sebab aku
bersenang2 dahulu.... kang dah susah sekarang....

semoga penat aku bawak bag 5 kg gi HUKM hari2 tu, dibalas dengan kejayaan .. Insyallah

:: Dari bunga ke lampu chantek:

Salam...
setiap hari.. aku tak sabar nak tunggu weekend...
sebab weekend je aku boleh tido puas2... makan puas2.. tengok tv puas2..
dan tak lupe juga weekend je aku boleh merayau puas2

Untuk melepaskan tension dan serabut dikepala aku...
weekend lepas aku gi jalan2 ngan my sis , my bro in law n my adek...
kitorang gi jalan2 kat putrajaya...
honestly aku tak pernah gi putrajaya...
gilerrr jakun...
gi sane sempena Karnival Floria...
motif gi sane??
saje2 je tengok bunga cantek2..
tangkap gambar sane sini..





Lepas balik dari putrajaya....kitorang gi I-city pulak...
tengok lampu banyak2 pon pening gak
tapi terase plak macam kat korea...




bila isnin kembali... ooo tension nyer... bila la nak weekend lagi..

:: macam budak sekolah:

Salam...

Alhamdulillah....
esok cuti weekend...

MyEm0.Com
dah seminggu aku attach clinical kat Outpatient Department (OPD)
so far aku baru dapat 1 kes...
kes dyslipidemia...
naseb baek bukan multiple Dx...

oleh kerana 1 je kes minggu ni
so berpuluh-puluh kali la aku belek fail patient
dari kulit ke kulit...
dari write up doctor hingga la write up dietitian
semua aku baca..

kalo tanye ape perasaan aku sekarang?

sure-sure la
MyEm0.Com
aku dengan yakin nyer nak announce kn bahawa aku penat gler
MyEm0.Com
dan ditambah dengan sedikit tension...
sebab
7.00 pagi dah gerak gi fakulti...pastu gi HUKM....
lari2 anak terus ke klinik warga pastu terus gi klinik diet...
balik kol 5...balik kl terus.. penat glerrrrr

sekarang rase nye dah macam budak sekolah
MyEm0.Com
sebab gi HUKM pakai bag sekolah
beg berat macam budak darjah satu yang bawak semua buku teks sebab tak ikut jadual
kalo boleh nak bawak beg troli Swan warne pink gi HUKM....

ape aku bawak gi HUKM??
tah ar.. semua aku sumbat...
dari notes hingga la ke mangkuk+ sudu...

bak kata supervisor aku:

"Kalo instrument doktor adalah stetoskop.. instrument Dietitian adalah pinggan mangkuk"


kalo dulu time sekolah kasut ALLstar...
la ni tukar pulak .. aku pakai kasut crocs purple cap ayam je
siap lari2 dalam hospital..
sebab nak kejar bus balik kl...
kalo tertinggal sure kena naek LRT...
huwaaa..
membazir je duet JPA aku bayar transport..
lebih baek aku shopping...

wei JPA dah masuk... so ape lagi aku tunggu.. JOM SHOPPING!!
MyEm0.Com

:macam baru semalam je kita berjumpe:

Salam...

macam baru semalam je kita jumpe...
macam baru semalam je kita berbual..
macam baru je....
tapi
masa cepat je berlalu
sampai aku tak sedar dah setahun kau pergi..
pergi buat selama-lamanya...
pergi menemui Yang Hakiki..

Al fatihah buat my beloved fren allahyarham Mohd Taufiq b. Yusuf yang telah kembali menghadap Ilahi setahun yang lepas... Moga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan dalam golongan yang beriman... Insyallah...


'Kematian itu pasti....cuma cepat dan lambat je..tapi sudahkah aku cukup bersedia??'

::Padan muka!!::

Salam...

" dulu banyak sangat relax... sekarang padan muke aku!!"

MyEm0.Com

huh!!.
hari ni 2nd day aku di PPUKM...
maknenye dah 2 hari aku jadi Super senior..
tapi ia tak bagi ape-ape makne kalau dah jadi senior,knowledge still mcm budak tak pernah belajar...
honestly..
aku cuak gilerrr..

Tadi aku attach kat OPD...
no bad..
tapi still gerun abes...
bila je Dietitian suro buat mock kaunseling..'
jantung aku dah dup dap dup dap
lutut dah mengeletar...
harap2 bukan aku le kena jadi dietitian olok2..

pUhhh..
MyEm0.Com
alhamdulilah.. naseb baek bukan aku...
dah la tak ingat mekanisme penyakit...
sure tergagap punyer...
teruk nye aku....
tu la cuti tak bace buku...
kan dah menyesal...
yang aku pikir sekarang adalah...

"Boleh tak kalau aku nak jadi budak 1st year yang baru masuk U...
skema pakai baju kurung biru pergi lecture hall buat muka selenge dan ternganga bile lecturer ajar...
MyEm0.Com
lepas tu.. balik hostel dengan gembiranye dan tido sepuas-puasnye???"

Biarpon sekarang aku dah boleh pakai lab kot konon2nyer mcm doktor poyo gi check patient satu PPUKM..

tapi apelah makne disebalik memakai lab kot buruk yang terkena chemical time aku wat analisis diet dengan muka bangga kalau tanye pasal nama ikan pon aku tak pass...

nampak sangat tak ready langsung...
so
PADAN MUKA AKU!!!
sape suro banyak sangat relax....

::sape kacak? sape hodoh?:

Salam
Demam bola aku dah makin kebah
sebab World cup 2010 dah dekat nak melabuhkan tirai
tinggal satu game untuk separuh akhir GERMAN vs SPAIN..
dan isnin depan ...final.. Belanda vs ??

aku tak nafikan
memang team yang masuk final adalah team yg kuat..
kiranye giler pandai maen bola..
tapi ade satu web site ni (www.BeautifulPeople.com)
website ni senaraikan setiap pemain world cup dalam kedudukan sistem rating yang memperoleh skor based on paras rupa.

so,

Pemain yang paling kacak

1) Fabio Cannavaro, Itali
2) Fernando Torres, Sepanyol
3) David Villa, Sepanyol
4) Landon Donovan, USA
5) Thierry Henry, Perancis
6) Edinson Cavani, Uruguay
7) Kaka, Brazil
8) Cristiano Ronaldo, Portugal
9) Didier Drogba, Ivory Coast
10) Keisuke Honda, Jepun
11) David James, England


Pemain yang paling hodoh

1) Wayne Rooney, England
2) Franck Ribery, Perancis
3) Carlos Tevez, Argentina
4) Vladimir Stojkovic, Serbia
5) Benjamin Huggel, Switzerland
6) Zdenko Strba, Slovakia
7) Rafik Saifi, Algeria
8) Scott Chipperfield, Australia
9) John Terry, England
10) Ryan Nelson, New Zealand
11) Daniel Agger, Denmark



pemain paling kacak (Fabio Cannavaro, Itali)

Ooooh abg botak!!

VS


pemain paling hodoh (Wayne Rooney, England)

In reality..both of player ni dah kena kick
sebab both team kalah
BOOOOOoo



Bagi aku bakat maen bola tu yang paling penting untuk menentukan ranking sesorang
tapi if ada rupe paras yg ensem
itu just bonus bagi football player..

nak makan lauk ape malam ni?

Salam...
malam2 macam ni..
lauk yang paling best adalah Argentina


huwaaaa!!
kalah ngan Jerman 4-0 tu
tak agak2 jerman goreng argentina buat lauk...

Tapi yang penting sekarang
Huwaaa
Frust beb!!
aku sokong Argentina...
penat je satu dunia jerit2 kat pemain bola Argentina..
huhu
tak ade rezeki tahun ni..
Sila cuba 4 tahun lagi yek

Argentina kalah..
so salah sape?
Maradonna yang katek dok tepi padang
atau pakcik keeper yang tak pandai tangkap bola?

ape-ape pon...
Argentina kalah..
aku sokong Spain plak
GoGo David Villa..

Related Posts with Thumbnails