::bila ayahku bersuara::

Salam...

MyEm0.Com
Antara ayah dengan mak.. kalau ayah bersuara
mesti aku pikir 2 kali ape yang dia cakap...
Masa kecik-kecik dulu,tiap kali nak beli baju raya jek
semua kena tanya ayah..
lawa tak? cantik ke?
kalau ayah cakap ok cantik..
baru lah aku beli..

bak kata ayah::
" orang lelaki lebih tepat memilih untuk perempuan"

Kalau pikir-pikir. betul gak..sebab bagi aku ..semua pilihan orang tua, adalah yang The best untuk aku..

Entry kali ni aku nak ckp pasal "Bila ayah dah bersuara Tp naseb baek tak bising"
Teringat pada kejadian semalam..

MyEm0.ComBABAK iMBAS KEMBALI::
Semalam kitorang sekeluarga pergi breakfast kat luar..
tiba-tiba dok sedap makan..
ayah aku bersuara::

"Noi, anak pakcik hamid yang doktor tu dah ade 'ENDOT'..doktor jugak.. semua adik beradik dia doktor..mak dia pulak dekan"

Ermm,.. Ni yang malas nak dengar bila ayah dah bersuara..
Terlintas kat hati aku:
" ni mesti ayah nak gak menantu doktor kan?"

Tak pe!!
Ayah, nanti noi bawak menantu grad dari oversea.. tak maen la keja doktor..
MyEm0.Com
keja mesti la up lagi..kaya pulak tu..
> Ade kapal terbang sendiri.. boleh la bwk ayah & mak gi haji..
> ade jet perjuang sendiri... boleh lah gi lawan israel tu..
> ade kapal besar cam titanic.. bolehlah noi gi honeymoon kat capetown
> ayah ckp je nak ape...??
nanti bolehlah dia belikan ayah kereta Honda Civic yang ayah nak tu..

Tapi itu akan jadi kenyataan kalau anak ayah ni ade jodoh dgn org kaya tu la..
kalau tak de...kita bersyukur dgn ape yang ade..

Bila mak aku bersuara pulak..

"Noi, dah ade ke??"

aku jawab:

" Mak tolong carikan .. noi nak yang ensem macam Dude Harlino" (Ensem beb!)
MyEm0.Com

p/s:: Cik Miszmextor.. Laki wa ade kapal besar.. Lu nak tumpang gi kutub utara..kutub selatan x??

Lastly:: aku suke lagu mimpi yang mati by Bliz..
MyEm0.Com

::Kagum beb!::

Salam...
Bila tiba time mengawan je, ramai la sebuk buat kerja kawen.

MyEm0.Com Dalam minggu ni aje.. dah 5 kad kawen sampai kat rumah aku..
Bak kata ayah aku...

"Anak-anak dorang tu semua laku.."

uihh..
naseb baek anak ayah ade yang dah kawen.. kiranye anak ayah ade yang laku la..
tapi.. anak ayah yang ini je yang belum laku-laku..
Tak pe!!
MyEm0.Com
Selagi ayah tak bising... aku peduli ape..(Ade aku kesah)
Sebenarnya. entry kali ini, aku nak citer pasal my senior nak kawen next week..
Teringat pulak first time dia cakap kat aku yang dia nak kawen bulan 6..

BABAK IMBAS KEMBALI
Time tu.. Kitorang attach kat Hospital Sultan Ismail..
Dia practical klinikal.. and aku pulak practikal katering..
Bukan maen semangat lagi dia cerita dia nak kawen..
Berseri-seri beb..(Muka tak sabar)
Yang paling aku ingat sekali adalah

"susah nak cari duet.. sampai ke sabah keja nak kumpul Rm8000"

Terdetik kat hati aku...
MyEm0.Com
kalau lah tunang dia dengar ni. sure-sure kagum abes dengan senior aku..
nak cari Rm8k pon dah kena merantau jauh...
camne nak mintak RM20K ni???

Lastly::
aku suka lagu ni... RSVP by maulana
so kepada awak...RSVP la saya
MyEm0.Com

::aku tak bersalah::

Salam...

MyEm0.Com
enTry kali ini aku nak cakap pasal drama Shah Jihan kat Tv3 tu...
Bukan nak comment tapi just teringat kat kata-kata Riezman cakap kat Erin Malek
Aku tak ingat full words but kalo tak silap aku dia cakap lebih kurang cam ni

" kalau tak nak terjatuh cinta kat sesorang.. cuba berbaik dengan orang tu dan lama-lama kita akan rasa bosan"


Dalam drama ni.
Erin Malek terfalling in love dengan pakwe BFF dia..
Jap2...nak pikir sat
MyEm0.ComAde ke terjatuh Chenta kat marka BFF aku?? pakwe yatre? pakwe Inn? Pakwe Lela? Pakwe Tun?? Pakwe KORANG??

ohh.. rase nye tak de kot.. kalo ade pon.. aku simpan sorang-sorang la..kalau BFF aku tau ..giler ko?? tak pasal-pasal perang saudara plak..
MyEm0.Com
tapi..
kalau lah terjadi pada aku, aku try la to avoid it la... but perkara yang aku akan buat adalah...

1. cuba buat bodoh... buat macam tak ade ape-ape berlaku...biar pon kita kelihatan
bodoh sebab lepaskan peluang yang ada.. bukan senang nak jatuh cinta kat pakwe
orang ni.. tapi kita akan di pandang mulia kalau memberi pada seseorang benda yang
kita paling sayang sekali(Tapi kat dalamhati..Allah je yang tahu)

2. cuba anggap yang kita ni tersuke bukan terjatuh Chenta... anggap yang aku ni suka
penampilan dia dll..

3. cuba lihat kekurangan dia ..selalunya BFF kita akan cakap yang baik-baik je pasal
pakwe dia.. tapi kita try lihat bila dorang gaduh.. sure banyak yang buruk dari
yang baik..(hopefully kita rase dia tak sesuai dengan citarasa kita)

4. Cuba cari orang lain (bukak mata besar-besar..mane tahu jumpe yang the Best's one)

5. Lastly kalau perasaan tu tak hilang gak..cuba elakkan diri dari jumpe pakwe BFF
tu..(Jangan ngade-ngade plak stalker pakwe orang)

Berbalik pada kata Riezman dalam drama Shah Jihan tu
For my opinion la kan...betul jugak ape Riezman cakap..
Jangan cuba untuk benci 'dia' but cuba untuk berbaik-baik dengan makluk tersebut... buat macam tak ade ape-ape berlaku..dah rapat baru la kita tahu baik buruk 'dia'..
kalau banyak sikap yang menjengkelkan...sure-sure kita bosan dengan 'dia'... so perasaan tu akan hilang...

TAPI...
kalau kita semakin rapat dengan 'dia', banyak sikap yang baik dr yang buruk.Dan kita Ter.. ter... ter falling in Love..Anggap le tu jodoh kita..hahaha boleh ke? so Apa jadi dengan BFF kita??

MyEm0.ComAs conclusion: pakwe lu dah suka kat Wa... wa tak boleh buat ape-ape der...gua dah cakap jaga lu punyer chikaro baek-baek... lu degil...lu tengok ape dah jadi.. LU JANGAN SALAHKAN WA!!!!

MyEm0.ComTapi baik elakkan la....tak baek tau (pesanan dari aku budak baik)



p/s:: arini besday my beloved xrumate merangkap housemate>> Wanie halim and my beloved friend since standard 1>> Ameer Bistro
I wish Both of U..."Hepi besday to U"
MyEm0.Com
Cool Icon&Emoticon

:: hari ini besday aku??::

Salam..

MyEm0.Com
hari ni besday aku??
MyEm0.Com
biar betul??
sampai hati tak de org ingat besday aku
MyEm0.Com
mesti ade yang tertanye2...
ape la aku merepek ni...
ishhh... bukan merepek la....tapi betul2..
memang la besday aku dah lame lepas... tapi hari ni memang
MyEm0.Com besday aku!!
macam pelik je kan kalau orang sambut besday2 kali dalam setahun...


sebab dalam hidup kita ade 2 kalendar yang kita follow..
yang pertama: kalendar masihi
yang kedua : kalendar islam

so ape nak dipelikkan...
kalendar masihi aku lahir pada 29 januari 1988
tapi dalam kalendar islam aku lahir pada 9 Jamadilakhir 1408..
and tarikh ni jatuh pada hari jumaat ..

anyway:: tu saje nak cakap:: HARI INI BESDAY AKU!!!
MyEm0.ComLastly:: UMUR SEMAKIN PENDEK.. BANYAK-BANYAK KAN LAH AMALAN..
MyEm0.ComINSAF !!
meh cuba convert masihi to islamic calender

::TerBAEK::

Salam..
dah seminggu aku cuti sem....
buat pe kat umah???
tah la...
MyEm0.Com
rutin harian....
bangun tido+makan
MyEm0.Com+basuh baju+tengok tv+masak nasi+makan lagi+tgk tv+tdo lg
bosan gak....
MyEm0.Com
tp best gak dpt khatam kan semua citer kat astro yg aku miss
hari2 tgk halimah jonggang.. ari2 tgk the biggest loser..tgk AF
tgk the biggest loser.. tbe2 jek aku rase nak join benda tu..
bley kurus.....sihat gak game tu.. makan pon jaga..senam pon buat..
xyah la nak makan pil2 kurus....
Tgk AF pon baek jugak.... dr x kenal dak2 AF.. terus je kenal
tp aku vote Shahir.....ensem ke?.. xde la biase2 jek
xde ciri2 calon yg terBAEK dr LADANG pon.. tp dr byk dak2 AF...dia yg ok...

so...
cuti ni ape terBEST benda yg aku nak wat???
errrrmm
nak cari calon TerBAEK dr LADANG...
Tp persoalan nye nak cr kat ne??
MyEm0.Com


Tags Maker is a Text Image Generator to write Messages, Comments or Tags on Pictures

::bereh.....::



Salam..
alhamdulillah...
everything settle...
my older sis dah selamat diijab kabul ngan Abg Anas
waaahahhh.. dah bertambah ahli keluarga ak...
time saksi cakap sah.. sah..ak ngan akak ak cam nak jerit...hahaha excited beb
naseb baek bley kontrol...
kenduri kawen...??
alhamdulillah... Chantekkkkkk!!!
biarpon agak kalut sikit.. biase la 1st tme...
tp we done our best.. BAEK!!!!
belah umah aku pon settle.. belah umah my abg ipar pon sudah...
laaa ni... ak tgh tggu anak sedara plak hahahaha.. cepat nye!!

# Next year my 2nd sis plak kawen... dapat lagi abg ipar..huhuhu
pastu aku.. (tp tggu grad la... n tggu mamat ensem +kaye+ ade master meminang..)

formspring.me

Ask me anything http://formspring.me/noiazufham

Related Posts with Thumbnails