dari si gembeng transfrom jadi si pendendam

salam

bila teringat kejadian tu

nak ketawa pon ade

nak lepas geram pon ade

lepas meeting semalam:

cik B : ": kak, nak taw berita hot tak?"

aku :  ha? ape? (dalam hati ni excited nak taw gosip .. minah kepoh la katakan)

cik B : " ade S***** n S**** dlm frezeer'

aku : ha??

nak dijadikan cerita... aku ni sebuk2 la gi tengok bukti depan mata.. siap bawak kamera kaw!!

masuk frezeer... puiiih

bendalah pe ni dalam bag..

hilang akal ke ko letak menda ni kat sini

kalau pikir positif:  mungkin dia gi picnic and tertinggal dalam bag

kalau pikir negatif : Ai.. manderem ke? Astagfirullah


conclusion: kalau sebab abuk penalti sampai rm1000+

kalau ade S** bape pulak ko nk bayar penalti... choiii x payah berlagak sangat la


aku la si gembeng itu

assalamualaikum

'semua benda nak kene cakap dengan fuza'

'nasib baik ada danial'

ini lah ayat yang terngiang-giang kat telinga aku time meeting tadi

ape yang aku boleh buat?

senyum.?.ketawa?

aku menahan air mata..

senyum.. agar tak de yang tahu...betapa sedihnya hatiku

hampir saja air mata aku tumpah time meeting tadi..

cepat2 bangun dari tempat duduk dan terus keluar..


ya,

semua salah aku

ya,

aku memang tak layak untuk semua ini

ya,

aku tahu aku siapa

moga Allah sentiasa bersamaku...

moga ada cara keluar dari sini amin..

moga Allah beri kekuatan pada aku

kerana

akulah si gembeng itu..


the most politic place.

salam..

susah gak kan kerja dengan orang yang banyak kerenah

ini tak betul itu tak betulMyEm0.Com

nak kata mrs perfect tak jugak

kerja yang kita mintak tertangguh jugak

tapi kalau dalam meeting

hanya dengan satu kejayaan yang bagi aku.. u should do it before

tak payah la nak bangga sangat

tak perlu ulang banyak kali ponMyEm0.Com

naik meyampah n jelak

biasa la politik.. nak mintak orang belas kasihan kot

damn!

ni satu lagi hal

keje ko same dengan yang lain, and same jugak dengan orang lagi bawah pangkat nya

if orang yang lagi bawah pangkatnya can do what your job

and u cant do her.him job

nampak sangat la ko tu TAK GUNA

kadang-kadang kita kena paham situasi orang

bukan orang je nak paham situasi kita

ade masalah dalaman tak payah sampai orang lain tahu

tu nampak sangat tak matang.. malu kat orang

be a gud partner ... tak salah tegur cara baik...

*conclusion: sabar la wahai hati...senyum je selagi boleh.MyEm0.Com


congrate fuza... tak baik bangga diri :)




assalamualaikum..

selamat pagi semua..

lama benoor tak meng Update blog

berabuk berasap berdebu blog ni dibuatnya..

almaklumlah..

busy sangat..
kalau dulu.. aku hanya seorang dietitian je

but sekarang dah naik pangkat.. MyEm0.Com

but

gitu jugak la gaji aku..

cuma beban je yang bertambah..

bila lagi nak cabar diri sendiri YE TAK?

secara officially.. Iam catering dietitian cum CO cum HR cum acting manager..

can u imagine.. just having little basic of food service and i must take responsible of whole operation

hanya Allah je tahu tekanan aku yang mengile

bila masuk meeting...MyEm0.Com

aku la yang salah
aku la yang tak betul
 senyum bila kene marah
tapi
dalam hati hanya Allah yang tahu

bagi aku..

melaksanakan sesuatu tak sama dengan memerhati

kalau maid set nak cari penalti

sampai bila hidup ko akan rasa ko adalah yang terbaik, tak pernah buat salah dan tak mungkin salah

setiap kesalahan yang staff buat mmg 100% aku akan rasa aku yang salah

gagal laksanakan amanah yang diberi




conclusion: tanggungjawab dah besar.. jangan berlagak  sudahla.. kerja itu ibadat..amanah dari Allah.

Poor me :(




 

salam..

lama tak update blog..

penuh spider web... hehehe

memang busy bebenor

mengalahkan ketua kampung

sampai tak sempat nak serve internet....

kisah sedih aku bermula

semenjak HACCP co company aku kerja berhenti

sejak parnership dietitian aku berhenti...

dan ditambah lagi dengan ketiadaan catering officer cum HR

semua cabut lari

aku je yang terkedek nak pasang tali kasut..

tapi xlari-lari pun..


siape sangka  aku yang dari zero come to be heroin


dari seorang tukang arah orang berjaya membolot semua jawatan dlm company aku keje..
hehehe

bertuah kan?

mestilah tak..

semua pakat berhenti berlonggok longgok...

aku yang lampi ni la yang kne pikul tugas dorang before ade orang lain ambik alih takhta..

seriously aku sangat tension.. poor me!

macam nak pecah kepala..

i dont know how to organize my self


mane nak kejar trayline
mane nak buat billing
mane nak buat standart resepi..
poor me!

help me beb!

entry paling emo..

Salam..

bersarang lama tak update blog
kalau dulu..time study
hari-hari ade saje entry yang aku nak tulis
MyEm0.Com
la ni mmang tak meyempat
mane tak nye..
kerja kul 10pagi balik dah malam
bukak internt kat tempat kerja just untuk tgk email n main facebook
MyEm0.Com
itu pun kalau tak busy la
kalau busy..
makan pun tak sempat..


almost setahun 3bulan aku kerja kat situ
lately aku rasa tak besemangat n i'm feel down
rase sangat berdosa buat kerja main main
kerja kan Ibadat?
huhu....aku kena cari semangat itu balik.
MyEm0.Com
dengan dugaan dan masalah kat tempat kerja
hari hari rasa nak resign.
tapi pikir balik susah nak cari kerja
MyEm0.Com
tabah je la..

i'm feel so stupid when everything i have done is nothing for them
penat aku diri lama-lama jaga trayline
penalti berlambak-lambak jugak
senang senang je nak ambik penalti
MyEm0.Com
bukan ke benda itu juga mesti dengan persetujuan bersama
macam useless!
ape gune jadi ketua jabatan aka HOD tapi semua keputusan untuk company sendiri orang lain tak prnah respect..
i'm feel so stupid kalau kena marah dengan pihak sana demi pertahankan company sendiri..
what can i do is be patient and do my best

paling aku angin
bila nak panggil meeting last minute
MyEm0.Com
dorang ingat kita ade mase nak layan keje last minute
kalau dorang bos aku x pe la jugak
kita ni kerjasama
ade ke patut meeting pukul 2.30ptg surat panggil meeting sampai atas meja aku pukul 2.15ptg
they so annoying..

inilah perangai orang kerajaan pada akhir bulan.'
stop treat us like a rubbish
MyEm0.Com






tangan gatal ke gatal tangan..?

salam

MyEm0.Com

kata orang kalau tangan kanan gatal maknanye ade orang nak bagi sesuatu kat kita

tapi

kalau tangan kiri gatal pulak maknanye ade orang yang nak kena sepak dengan tangan ni

masalahnye

kedua-dua tangan aku gatal..MyEm0.Com



rasa macam ade semalu ke selumbar (huhu x sure lah)

maybe jugak sebab infection

dan mungkin jugak sebab allergy

almaklumlah ade keturunan allergy seafood

tapi aku main taram je..MyEm0.Com

kalau ade menu udang masak lemak sure le aku makan

tak ingat dah pantang larang atok nenek

teringat pulak time aku jumpe pharmacist kat falkuti dulu2

aku        : saya nak beli ubat anti- histamine
              (ubat allergy la.... huhu walaupun subject phamacology dapat C- tapi aku kire tau jugak la name                
              ubat .. teror x?)

pharmacist : mane boleh guna ubat untuk avoid allergy.. kena pantang makan lah

MyEm0.Comconclusion : pharmacist tu tak bagi aku beli ubat.. huhu aku nak untungkan bisnes ko.. ko jual mahal pulak

last-last aku pergi kat pharmacy lain... dapat gak aku beli anti- histamine tu

tapi sekarang dah tak comply dengan ubat.. main sebat je makan...

bak kata slogan cik dietitian ' you are what you eat'

dah puas makan, rasekan lah akibatnye...MyEm0.Com

Related Posts with Thumbnails