:not my time:

Hard to sleep tonight.....
already 2.40 am....
still thinking.....

but its too late....
i cant change it...

i try my best...
but
its not my time...
again...

what i can say....and
the best word that i can say is..
ALHAMDULILLAH..


believe that Allah is always by my side....




::can't wait::

3 days left...

cant wait for it....


hopefully

i can spent more time with U

because

I really miss both of u...and 'U'

OH...

my parent.. hehehe ( they will come back to Malaysia ..yehaaa!!)

.............................................................
p/s: hari ni 2 tahun genap aku pakai braces.....another 1/2 years... cant wait for it!!

::selamat berkonvo cik yatre!!:



Salam...

entry kali ni just for my beloved fren..cik yatre.

almost 3 years dia membanting tulang.... mengerah keringat ...

finally cik yatre pon berkonvo....

congrate beb!!

bangga giler...



picture ni aku curi kat FB cik yatre...jangan mare beb!




but..

really sorry....

can't attend your convocation day....

because

i have 3 reasons...hehe (penat pikirkan reasons )

1) my parent belum balik from mekah . so sekarang tengah jadi maid tak bergaji...jaga rumah ..jaga adik (huhu aku dah terjangkit INN ..kena jaga adik.. )

2) still in mood bercuti...xnak tengok highway !! x nak tengok stesen bus bukit jalil.. x nak tengok klcc. (hehe poyo abes kan??)

3) tak nak stay umah inn... haunted!!! hehehehe (acah je).. nak stay plazarah ...jauh sangat...


hope..
u dont mind....

Special for u...
happy convocation day cik yatre!!

::no choice::

almost 2 weeks aku bertapa dekat rumah...

life without FB... hidup sangat best....

free..

takde la aku sebok2 check status org hari2...

kurang le dosa aku mengutuk member2 yang update status yang serabai n serabut...

update status yang jiwang sangat 'menjengkelkan' ok!!... yeeekek

BUT..

hari2 aku still tunggu email...

hari2 juga aku dup dap dup dap....

tapi finally arini dapat gak email dari 'dia'


ahhh..
seram sejuk...
gigil2...

fuhhh...

ingat email 'ET'

tapi email laen rupe2 nye ceh!!


yang berbunyi ...

"Kindly check the attachment file to find out your Special Unit II attached hospital and get yourself ready"

schedule next sem yang padat nak mati...

takyah lah nak berangan nak cuti..

lupekan je hasrat nak berpoya2...

huhuhu...tarik nafas panjang2.....

2 weeks in PPUKM.

4 weeks in PPUM

1 week get ready for presentation

2 weeks in Hospital Klang..

the rest... in PPUKM...presentation.. VIVA.....


NO CHOICE....

hopefully aku strong..stronger n strongest

5 bulan tak lama.....

just for my lovely degree....

SARJANAMUDA DIETETIK DENGAN KEPUJIAN......

wait and see..

but

aku tak sabar beb!!!...

:------)



Stop for a while.....


not blogging but facebooking and YMing.....

wanna to concentrate with my 'rumah yang tak de tangga'

and also my lovely TV @ my home.....

need time to rest.....


dont disturb me ......:D


if u miss me.....
'just call my name'....

i will come and say ' rindu ke? ' (hahaha)

Boleh tolong tak?


salam...

TKP...?
T for tension
K for kah...kah..kah..
P for padan muka

aku sedang tension yang teramat..(tension abes)
kalau kira stress factor.. adalah dlm 1.5
ni bermaksud energy requirement pon bertambah...
(eceh2..dietitian to be la katakan...)
patut la aku lapo memanjang je...
al maklum le esok last paper..
tapi aku tak abes hafal semua slide...


huwaaaa..
esok kalo masuk ke tak masuk ke ape yang aku baca...
aku nak tulis jugak..'
lantak ape aku...
penat baca tak masuk pulak...

bak kata Dr Z.."student ni tak paham soalan.. soal laen ..jawab laen'

biase la.... student macam saya ni... penat seharian hafal notes...
kalo agak2 tak keluar ape yang di hafal.... saya tetap akan tulis..
saje je...
nak tunjuk yang saya penat nyerr hafal tapi tak keluar pon!!

muaaah..
hari ni hari yang gilerr
sebab...
baru aku dapat tau lecture cardiovascular disease masuk exam...
bukan satu slide mahupun dua slide
nah ambik ko...
almost 100 slide yang aku tak baca lagi...
perhh... bleh pecah kepale nak baca semua term medic ni...

esok paper 'tajuk khas perubatan' @TKP
so esok bleh la berpure2 jadi budak medic....
tak pon jadi budak master...
almaklum la aku same2 lecture ngan master student...jangan maen2..

dalam tension2 ni...
tiba2 teringat mak n ayah ...
dah 2 hari tak dengar sore dorang....
rindu beb...
aritu time ayah call dia ckp dia baru abes buat umrah...
untungnyer ayah n mak....

ayah pon ade ckp..
' ayah dah doakan korang semua depan kaabah'

huhuhu
wa terharu beb....

esok....
huwaaa,..cepat la berlalu...
pas exam....
bleh cuti...

tapi sebelum esok datang...
boleh tak tolong aku??
alah.. bukan susah pon...
tolong baca kan lecture notes yang berlambak2..
tak pon..
tolong la bagi kata2 semangat...

"Noi, esok kan exam ... apesal asyik mengadap FB je ..bawak2 la rajin kan diri"

lucky??

keep thinking.............................:D


Back to my hometown....
with 1000 questions in my mind.....
think...
what she try to say...
it is a clue
that...
I'm one of the 'lucky' one....??
but i try to ask her personally...

with smile.....:D
she said: if u one of the 'lucky' person.....it doesn't mean u are the loser....

i feel....
many butterflies in my stomach....

'stop!!! dont fly anymore........'

i asked again...
me: so, u mean i'am the lucky one??

with 'geleng kepala'
she said: nope.....

with smile n a bit lough...
she said: tak confident... nanti suro 'ET' baru tau....


i go with 1000 fellings...
dont know how to describe it....

what i very..very..very sure

deep my heart....
keep thinking...
i'am the lucky one...
but... i still pray..
i'am not the lucky one

because...
i need cuti!!!!!!
giler...

3 weeks.....
with patient everyday
with all tensions every where......
hahahaha.......

hopefully i will become the stronger people :D


but if
i'am the chosen one..
no sound...no voice
but
redha is the best word....

:: mak & ayah.....::


aku tengah berangan.... konon2 nyer nak gi haji la



wif mak yang tersayang!!

Wif my ayah yang tersayang....kat belakang tu my abang ipar in future...sedapnye isap rokok!!

we all 2gether... kak ina, kak wani, mak, iman , ayah, aku
abg farok, dilla and abg anas....


lastly:

selamat menunaikan haji to my parent..
semoga selamat pergi and selamat pulang.. dan memperoleh haji mabrur.. insyallah

p/s: sedey giler time iring ayah and mak masuk



:: not strong enough::

salam...

malam ni malam terakhir...
before my parent berangkat gi menunaikan haji..
tadi... penat gak la buat air.. hidang utk tetamu yg dtg..

now, ape perasaan aku??
perrhh..
tak payah cakap la wei...


kalau dulu.. aku yang tinggal kan parent aku..
almaklum lerr pergi merantau...
tak de la sedey sangat..
but
kali ni parent yang tinggal kan aku...
huhuhu...

i'm not strong enuf....

dah la nak exam....
kalo tension2 ble cal mak..ble msg ayah...
pasni selama 45 hari..
kalo tension...
tak kan nak call dorang..
ish2 tak baek kacau org nak beribadat...

tadi ckp kat mak..."mak, esok mak pergi, dah la noi nak exam ni...."
mak pon ckp.." tak pe... nanti mak doakan dari sane"

seriously menitis air mata aku...
huhuhu.....aku memang gembeng!!!

isnin.... aku exam IPD....
huhu takut nyer!!!

honestly.... i need ur support!!! give me strength....because i'm so lonely... hahaha...

...

nothing to say...
BUT
just
i wanna to say
::' aku kecik hati dengan ko'..::

thats all TQ :(

::syndrome bila nak exam::

salam..

jadi student bukan nyer mudah..
lagi-lagi student yang jadi super duper senior a.ka. akak2 final year
ye la....
busy yang teramat..
mane nak kejar naek bus kol 7 pagi..
mane nak cepat2 sain attandence..
mane pergi wad clerk patient..
tak lupe juga mane nak lari2 anak dlm hospital kejar bus balik kl...

ish..ish..
busy tak boleh bla..
lagi2 time nak exam..
time2 nak exam la... semua budak diet terkena infection dr patient..
ade yang hypoglycermia...malas nak turun makan sbb busy sangat buat slide utk presentation..
ade yang insomnia.. tak tidor buat log book yang berlambak
ade yang nausea.... lame sgt tengok slide presentation yang tak siap2
ade yang tachycardia... dup dap dup dap... clinical exam + presentation tu... abes la aku !!
tak lupe jugak ade yang PSY... nangis dalam toilet sbb tension glerr and jerit 'Wei matilah aku kalo salah diet kat patient' (Opss.....)

Dalam ke'busy'ian yang terlampau ni..
sedar tak sedar
dah seminggu aku tak call mak aku....
'BUKAN KU TAK SAYANG'
bak kata pepatah .. kalau sayang tinggal-tinggal kan...
teruk nye aku...
creAdit x membenarkan nak call mak minggu ni
al maklum la...
duet abes tengok wayang yang tak best, makan KFC...tah ape2 je aku ni...

exam just around the corner....
corner kanan ke kiri pon aku tak sure
tapi yang penting...
my lucky day is tuesday n wednesday..
hopefully ALLAH SWT permdahkan urusan aku..Insyallah

p/s minggu ni balik hometown nak hantar ayah n mak naek flight kat Senai... ermm sedey nyer!! rindu kat mak!!

::Bertemu dan Berpisah KeranaNya..::

Wahai Tuhanku, betapa telah Kau aturkan perkenalan sehingga membenihnya persahabatan dan Kau pupuk ia tumbuh subur di hati kami agar bercambah keimanan. Namun andai hadirku menjadi ulat yang merosakkan antara dia denganMU, maka tidak ada tangguh untukku berundur dari dalam hidupnya.

KeranaMu Tuhanku, saat aku memohon teman yang mengemburkan keimanan dan Kau anugerahkan dia menjadi pohon singgahana agar rimbunnya menjadi teduhanku dari bahang kemarau kehidupan. Bagaimana Kau meminta dia dariku kembali, sedang aku dan dia nyata milik-MU.

PadaMu kuserahkannya, andai pengorbanan itu mahar keredhaan. Kerana saat Kau hadirkan pertemuan, telahku redha untuk sebuah perpisahan.”

p/s:: next week nak exam...tiba2 rindu nya kat mak n ayah!!!!!

:: tagged::

Tagged from : Makcik Nescafe (wei aku tiru title ko, jun)

1-Name one person who made you laugh last night?
:: semalam ek?? tah la... semua muka ketat je buat write up.. x sempat nak ketawa guling2...

2-What were u doing 1 hour ago?
:: gi tengok wayang ngan wani n dila... citer jgn pdg belakang congkak yg x berape best

3-What was da last thing you said out loud?
:: kawen esok kan best... tak yah gi HUKM esok

4-Where's da next place you're going to?
:: gi katil terus tido.... penat sebab kekenyangan... huhu banyak beb aku makan tadi..sure pasni gemuk

5-What was da last thing you paid for?
:: tiket naek monorel... huhu rase mcm malas nak blik umah.. nak tido kat times square

6-Where were u last night?
:: huhu @ my apartment...

7-What's da best ice-cream flavour?
:: ermm.... semua aku sebat.. tp tak suke yg masam... buat kecut urat saraf je kalo mkn yg masam...

8-Do you wanna cut your hair?
:: mcm nak tp tgk la camne nanti..

9-Do you love to "melatah"?
:: macam makcik2 je melatah

10-If that so(melatah)what will you said out loud?
:: mak kau!!... apesal tak keluar word.. mak aku ke mak kami ke? pelik2

11-What does da last text-msg received say?
:: fuza, bus dtg x lg? suro tgu jap...(received from aliya).. hahaha cabut kelas ari ni.. reason : nak ambik slip exam...wei ngantuk beb duduk lame2 dalam library.. bukan aku study pon

12-Will you get married in da future?
:: insyallah... anytime.. hahaha..tengah tunggu dia masuk meminang je ni... ish2x.. 3 thn lame lagi tu...

13-Do you chew on your straw?
:: kadang2 la... kalo bosan2 tak de keja... gigit straw pon ble jadi senaman utk gigi n braces aku ni

14-Do you make-up your own words?
:: rase nyer tak de kot... tapi paling best sebut... aliya...aliya tak pon dila... dila...

15-Is there anyone u like/love right now?
:: sure la... 1st my papa amin n mama midah... 2nd my family 3rd mesti la 'dia'... hahaha 'dia'???

:: nak kawen dengan cikgu boleh x?::

salam...
entry kali ni saje nak upload video
"Never marry a school teacher....!!!"
LoL.....cikgu yg gilerr semangat nak mengajar..



conclusion dr video ni::
kena pikir 10x dulu kot.. baru boleh decide nak kawen dengan cikgu @ x..

::random::

Salam...


sekarang agak busy..
ade 2 write up yang tak siap2 lagi
dah macam nak termuntah tgk write up..
sakit tengkok mengadap laptop...
dah le buat dalam BI...
broken English le jawab nyer

tengah busy2 dok buat write up..
broadband plak buat hal...
padan muka aku..
tu la sape suro tak bayar...
kan dah tak bley gune....
ermmm
nak bayar bil mcm tak de mase nak gi celcom center..
so tumpang le on9 jap kat laptop member...

nota kaki::
tak sabar nyer nak jd makcik.. hehehehe....:D



::alhamdulillah::

salam..
alhamdullillah.... for this sem, aku dah tamat kan semua training aku kat ppukm
sekarang tengah on the way buat 2 write up+ 1kes presentation+ kaunseling kelompok+ exam bertulis+ exam kaunseling OPD &IPD...huwa!!!!! byak nyerr
tak sempat nak bercinta la kalo busy ari-ari..
start dr aku attach dekat OPD,IPD and last sekali special unit..
macam2 kes dah tengok...
macam2 ragam patient, staff nurse and kerani wad yg aku dah tengok..
ade yg baek.. x kurang jugak yg serabai gler...
tau nak marah jek
bajet dia sorang yg buat keje..
as a student yg baru belajar ni..
terpakse buat2 baek...
biar pon puas mgumpat dorang kat belakang...
huhuh.. terok betul aku kan??
camner la belajar nak berkat...

semalam macam tibe2 rindu kat home town..
call la mak aku...
puas ckp ngan mak ,akak n adik
baru aku tau ahad malam ade kenduri..
sengal betol !!!
aku dah x sedap hati.. nak balik ke x..
kalo x balik mcm anak derhake je.,...hehehe

so @6.30 am aku pon keluar dr aparment...
cuak jugak...
dah la pagi2 buta...anak dara plak tu...
doa dlm hati la byk2...

alhamdullillah @ 9 am aku naek bus terus ke my hometown..
sampai2 je umah...
keje rumah sedang menanti.,..
potong cili kering wat sambal kacang...
huhuhu... xmenyempat nak tido seround dua...

kenduri ape??
kenduri parent aku nak gi haji tahun ni .. insyallah..
buat tahlil sekali ngan marhaban...
esok sure ramai org...
huhu pening la...
sape nak basuh pinggan byk2 tu...
xpe2...masuk je dlm mesin basuh abes cerita .hehehe:D

ps: x de rezeki nak gi openhouse Dr Zit... huhu sedey....

::tolong beritahu dia::

Tolong beritahu si dia aku ada pesanan buatnya..
Tolong beritahu si dia, cinta agung adalah cintaNya..
Tolong beritahu si dia, cinta manusia bakal membuatnya alpa..

Tolong nasihati sia dia, jangan menyintaiku lebih dari dia menyintai Yang Maha Esa..
Tolong nasihati si dia,jangan mengingatiku lebih dari dia mengingati Yang Maha Kuasa..
Tolong nasihati si dia, jangan mendoakanku lebih dari dia mendoakan ibu bapanya..

Tolong katakan pada si dia, dahulukan Allah kerana di situ ada syurga..
Tolong katakan pada si dia, dahulukan ibu bapanya kerana di telapak itu syurganya..

Tolong ingatkan si dia. Aku terpikat kerana imannya bukan rupa..
Tolong ingatkan si dia. Aku lebih cintakan zuhudnya bukan harta..
Tolong ingatkan si dia aku kasihinya kerana santunnya..

Tolong tegur si dia, bila dia mula mengagungkan cinta manusia..
Tolong tegur si dia, bila dia tenggelam dalam angan-angannya..
Tolong tegur si dia, andai nafsu mengawal fikirannya..

Tolong sedarkan si dia. Aku milik Yang Maha Esa..
Tolong sedarkan si dia. Aku masih milik keluarga..
Tolong sedarkan si dia, tanggungjawabnya besar kepada keluarganya..

Tolong sabarkan si dia, usah ucap cinta di kala cita-cita belum terlaksana..
Tolong sabarkan si dia, andai diri ini enggan dirapati kerana menjaga batasan cinta..
Tolong sabarkan si dia, bila jarak mejadi penyebab bertambah rindunya..Tolong pesan padanya. Aku tidak mahu menjadi fitnah besar kepadanya..
Tolong pesan padanya. Aku tak mahu menjadi punca kegagalannya..
Tolong pesan padanya aku membiarkan Yang Esa menjaga dirinya..

Tolong khabarkan pada si dia. Aku tidak mahu melekakan dia..
Tolong khabarkan pada si dia. Aku mahu dia berjaya dalam impian dan cita-citanya..
Tolong khabarkan pada si dia, jadilah penyokong dalam kejayaanku..
Tolong sampaikan pada si dia. Aku mendambakan cinta suci yang terjaga..
Tolong sampaikan pada si dia,cinta kerana Allah tidak ternilai harganya..
Tolong sampaikan pada si dia, hubungan ini terjaga selagi dia menjaga hubungan dengan Yang Maha Kuasa..
Tolong sampaikan kepada si dia kerana aku tidak mampu memberitahunya sendiri...

Hanya engkau Ya Allah mengetahui siapa si dia.. Moga pesananku sampai padanya walau aku sendiri tidak mengetahui siapa dan dimana si dia.. Moga dia seekor lebah yang sentiasa memuji keagungan Yang Maha Kuasa memasuki taman larangan dengan sopan santunnya dan bertemu mawar berduri yang terjaga oleh tuannya.. Simpanlah pesanan ku ini sehingga engkau bertemu diriku suatu hari nanti...

::bersedih di hari gembira::

salam....

pelik kan dalam satu hari ...
aku ade 2 perasaan..
yang pertama aku sedey..yang kedua aku gembira...

sedey sebab..tadi pagi...
my sis datang aparment aku with my abg ipar
she looks very pain and sick....
terperanjat bila tengok dia difficult to talk..
and susah nak bernafas je...

setiap kali dia nak bersuara..air mata dia mengalir...'
macam tak larat sangat...
sedey sangat tengok dia tadi....

doktor kata dia kena lung infection..
tak serious...
tapi sgt kesian..
abg ipar aku pon decide nak bwk my sis balik kota tinggi je...
senang kalo ape2 hal...
naseb baek dorang mmg nak pindah johor esok...
ayah pon mmg dah lama suro dorang balik johor...
jimat duet kalo dok johor....

kedua:: aku gembira sebab...hari ni besday my mum...
'HEPI BESDAY MAK!!"
noi, sayang mak...
sebab mak satu-satunya mak noi...
'mak, nanti mak gi haji.. jangan lupe doakan ni tau..'
dapat result TERBAEK...cepat dapat keje..
cepat kawen.. cepat la mak dapat cucu.. hehehe


gambar masa my sis kawen...
hadiah dari mak kepada my sis...
"mak, nanti noi kawen jangan lupe hadiah rumah sebiji tau"

::saya sayang kat awak::

Salam...

" Kalau sayang jangan marah-marah, Kalau rindu, jangan benci-benci.. ....luahkan sahaja"

Maybe dah agak lambat aku comment citer 'kasihmu ramadhan'
citer tv3 yg best...
obses plak bila tengok citer ni...

tibe2 plak rindu nak tengok citer ni...
sedih gler...banyak kali kot aku nangis...huhuhu
tabik spring la pd director citer ni
and suke sbb happy ending..

yang tak bley lupe...ayat ni..

marah sebab sayang...

benci sebab rindu...

Sebab tu lah, angah kenalah sampaikan pada nenek..

Kalau sayang, tak payah marah-marah..

Kalau rindu, tak payah benci-benci...

AND SATU LAGI AYAT SENTAP

"Cinta tu adalah suatu yang dipinjamkan oleh Allah dan kita xtau bagaimana kalau Allah tarik balik perasaan cinta tu"

CONCLUSION:
Luahkan je ape yang kita rasa...
Biar dia tahu perasaan kita..
rebutlah semua peluang di depan mata ..:D


p/s:: tiba-tiba je rindu nak tengok hero citer ni....


: hari2 tengok org sakit::

Salam...
arini hari ke-2 attach kat Unit Hemodialisis aka HDU..
most of the patient end stage renal failure...
hari2 tengok org sakit...
kena cuci darah...
kesian tgk patient.....
muka semua x bermaya...
semua macam nak tido je...
ade ga yg buat2 tido...
lagi2 nampak kitorang yang ber'White coat' ala-ala mcm doktor abes..



Amacam?? ade gaya doctor x?

actually..
nak masuk HDU.. kena bukak kasut...
gune selipar yg hospital provide.
tak pon
boleh gune benda alah yg boleh cover kasut kite...
kalo malas sgt.. kaki ayam pon x pe...
janji jgn bawak masuk kasut masuk HDU...


chantek x kasut baru I?

nota kaki:: esok kena present kes renal kat Dr.....huwaa.. malas nye nak buat...

:nothing:

alhamdulillah....

siap gak write-up @ 3am...

but not enough sleep....

need to wake-up @6 am

very tired...tired..n tired...

so i've nothing to say....

: raye kat plazarah je:

salam...

dalam orang sibuk2 beraye sakan..
aku dah kena balik kl...
bukan 1 hari awal tapi 3 hari awal
huwaa....
dari kat rumah lagi..
aku dah start set kan mind aku ni..
no more cuti raye..
sebab sekarang ni nak focus kat write up yang tak siap2 lagi ni...

kalo kat rumah
sure2 la aku tak boleh buat...
almaklumlah...
still dalam mood raye...
weekend mcm ni...
sedare mare dtg beraye..
so celah mane aku nak buat write up..

so
aku decide balik cepat..
buat write up kesayangan huh!!

dah sampai kl... mcm sedey plak ..
kan bulan ni bulan kite beraye..
kat kl ni nak gi raye rumah sape je...
huhuu.. sedey..

xpe2..
apartment aku kat kl ni penuh ngan kueh raye..
so raye rumah sediri le nampak nye..
sampil makan kueh raye...
n sambil ngadap laptop buat write up sempena hari raye...
huhu sedey :(

p/s: raye ni paling superrb la.. sebab dapat handset raye... thanx ayah :D

::bile nak start write up ni?:

salam...
first of all... ' selamat hari raye maaf zahir & batin'
raye ni rase gembira+sedih
sedih sbb 1st time raye tanpa my grandma...
gumbire sbb raye la...

hari ni dah masuk raye ke-5...
setakat ni, most of my sedara mara belah ayah n mak punyer rumah..aku dah beraye..
n setakat ni juga aku dah berjaya collect rm140+ je duet raye...
tak banyak pon...sebab dah tua....
rase nye ni last time kot dapat duet raye..
insyallah tahun depan aku plak kena bagi duet raye...
tu pon kalo aku keje..tp kalo jadi suri rumah.. x dapek le nak bagi...

dah raye ke -5 ni... aku still x buat write up yg berlambak2 tu..
isnin depan nak kena submit.. tp naseb baek dah start sikit2 b4 balik hometown...
huwaaa..
aku in still mood raye...

raye..raye .. raye
banyak le added kalori + kolesterol...dalam badan
time raye macam x sesuai nak berdiet.. hehehe
sbb semua kueh raye x berape nak sihat...banyak saturated fat...trans fat
aku pon dah TErrr PUT ON WEIGHT......
xpe2... balik KL.. boleh controll makan punyer...(yakin beb)

::berbual tentang saya::

serious.... mcm kena batang hidung sendiri jek....

::dah masenye:

Salam...
tgh malam macam ni tiba2 rasa bosan pulak...
nak study ..aku malas..
nak tgk tv.. xde citer best
almaklumlah esok supervisor aku xde..
so boleh lepak2 sambil buat keje x berfaedah...

bosan gak malam2 ni....
sume housemate dah tdo....
kepenatan....
7pg keluar rumah... 7mlm baru balik rumah...
aku tak ngantuk sgt...
tadi dah 2-3 round gak aku tido dalam bus..
biasela kl...
traffic jam time on the way balik kl dr HUKM..so stuck 1 jam kat jalan raya...

aku ade citer sedey!!!
sedey sgt....
number maxis dah tak boleh gune..
huwaaa.aku syg number tu
frust giler...
actually byk kenangan number phone tu...
aku beli time aku first date ngan dia....huhuhuh
number tu dia yg pilih...
tu la aku syg glerr...
dah 5 tahun kot.. aku gune number yg same...

tiba2 aku teringat pasal janji kitorg 5 thn lepas..
ape??
...............
sob2x..
huwaaa!! terEMO plak...
maybe dah mase nye aku lupekan dia...
try to find the better one..
tapi mcm tak ready je...
kalo dah terbukak hati aku.... makne nye aku dah ready la tu...hehehe

lastly;; aku hanye mengarut di tgh malam hari....sesekali jiwang .. ape salah nye kan?


i miss you

::Akan ku Jumpa::



seriously...i'm very touching bila dengar lagu ni....

:: bersarang sudah..::

Salam...

MyEm0.Com
lame juga aku biarkan blog aku ni bersarang...
busy memanjang..sampai x sempat nak update blog...
almaklumla final year yg sgt busy...
tme ni la.. sibuk nak apply ape yg belajar dulu2...
kalut nak update semua dietary management utk disease..
pening kepala baca tulisan doctor mcm cacing...
busy present case....write up case lagi...
kena marah ngan lecturer aku dah biase kot... hehehe
MyEm0.Com

actually best gak lalui hari2 yg busy...
takde la aku dok melepak jek...makan tido jek
atleast aku jadi rajin mcm time sekolah n matrik dulu...

dah 6 minggu aku practikal kat hukm....
ape yg aku dpt??
yang best nyer berat aku dah turun.. 2kg in 1 month...
ni bermaksud aku kurang makan 500kcal perday
hopefully weight loss dlm bulan puase ni... hehehe

dah seminggu aku attach kat wad O&G
best wad ni sebab dapat tgk pregnant mum yg sarat nak bersalin... kesian tgk dorang..
hari2 aku dgr baby nangis...so sweet..
tibe2 je rase nak mengandung.. mcm best jek,...hehehe
tapi tkt nak deliver baby.... mcm sakit je..
MyEm0.Com
nampak sangat x ready lagi..
so gi belajaq pandai2 dulu...baru boleh kawen...

MyEm0.Com
weekend mcm tak tau nak wat pe....
nak study malas..
nak wat case write up... malas gak...
nak qada' tido... lame dah aku tido..
nak tgk tv ... xde citer best..
nak g shooping.. x tau nak beli pe..
nak makan... aku puase
MyEm0.Com

conclusion:: bila dah weekday aku sibuk nak weekend cepat dtg.. bile dah weekend tak tau ape nak wat pulak.... huhuhu....

::tak cukup masa::


Salam.....

Minggu ni adalah minggu last aku attach kat OPD...
pasni no more OPD...
next week attach plak kat Special Unit & IPD
kirenye..
aku totally attach dalam wad...

before tinggal kan OPD....
banyak betol keje nak kena settle by this week...
asgment yg berlambak...
write up yg patutnye aku dah hampir nak siap.. tapi aku blank
seriously aku x tau nak tulis ape dalam write up ni..
aku choose patient cina ...
actually aku pernah bg kaunseling kat dia 2 minggu lepas
dlm ramai2 patient... kes dia yg paling interesting..
just wanna to follow up..
tapi call dia pon aku tak buat lagi...

buat write up ni boleh diibaratkan tulis riwayat sesorang dalam asgment aku...
dari nama,alamat DOB... hingga la ke semua sakit and medication dia , sume aku kena tau...
tapi masalahnye due date kejap je...
mane la sempat...


24 jam -12 jam (perjalanan ke HUKM+ kat klinik diet)= 12jam
12 jam - 5 jam ( tidur)= 7 jam
7 jam-3 jam ( aku makan)=4 jam
4jam buat write up X 2hari =8 jam

that's mean aku ade 8 jam je lagi nak siap kan write up..
so jia you!!!

so diagnosis utk problem aku adelah...

Stress related to not enough time to do write up as evidence by i must submit my write up on friday!!!!

::banyaknye aku tak tahu::

Salam....
alhamdulilah.. akhirnye jumaat jugak arini...
mcm biase la... setiap hari... aku tak sabar nak weekend..
kalo dah weekend...tak nak weekday ..

This week..
aku attach kat inpatient department. a.k.a IPD
makne nye aku masuk wad la...
mula2 masuk wad Surgical..
ape aku rase??

honestly aku blurrr...
wad surgical??
sure la patient yg baru lepas operate..
wei!! kalo salah bagi diet bley mati patient tu...
rice tiub feeding??
serious bukan aku lupe atau x ingat.. tapi aku tak berape nak paham..
biaselah dulu time 3rd year belajar pasal enteral feeding... aku buat bodo jek...
la ni... aku gak yg susah...
blurr blurrr
tapi naseb baek dietitian tu sporting...

then,
aku gi pulak wad paediatric..
aku kena handle kes rice tiub feeding
perh... huru-hara la jadi nye
tapi seriously aku blurr lagi...

tapi best gak attach IPD...
boleh usha doctor to be...
wahhhh....
time ni la nak jaga market...

but
honestly,
bila pakai white cot dalam wad..
aku dah macam doktor pulak...
doktor yg blurrr..

so
conclusion ,
banyak lagi kena tahu....jgn buat malu dietitian...

::hari ni besday ayah::

salam..
Hari ini besday ayah yang ke 58 tahun

sejak start sem....busy memanjang...
sampai tarikh pon tak ingat
mujur tadi syeri tanye date arini...

cepat-cepat aku call ayah...
sebab arini ari special ayah...
bukan setakat besday dia arini...
tapi arini sah la dia menjadi salah seorang pesara..
patutnye 2 tahun lepas dia bersara... tapi dia nak keje lagi...
sambunglah keje 2 tahun..macam tak percaya jek..
pasni ayah dah tak keje lagi...
mcm mane nak pow ayah...hehehehe
tak pe2.... duet pencen ayah kan banyak
sape lagi nak abes kan.... kalo bukan anak ayah ni..:D

Ni ayah dan saya... comel x saya??

Alhamdulilah....
before ayah retired ni.... ayah dah tunaikan hajat dia...
nak tau ape???
ayah dah beli tv LCD baru....
waaaaaah
boleh la mengadap tv hari-hari...
tapi tak adil...
tv lama tu ayah bagi iman buat maen PS2....
selain tu, ayah dah beli mesin basuh automatik baru..
senang la anak ayah yang malas ni basuh baju yang berlambak-lambak tu...

Alhamdulilah...
tahun ni murah rezeki ayah....
dapat menantu baru...
dan hadiah yang paling besar untuk ayah pada tahun ni adalah
Ayah & mak dapat pergi haji tahun ni...insyallah
jangan lupe doakan noi cepat kawen tau ... hehehehe

LASTLY....
sorry tak dapat sambut besday ayah kat umah...
busy sgt kat hospital...
dah macam doktor yang blurr je...
sebab noi bukan doktor ..
noi kan dietitian to be yg tak kurus2 lagi...

Eleh...
ayah mesti sambut besday kat hotel kan...
ceh!! tak adil... noi nak ikut!!!

Hepi besday ayah..
semoga panjang umur...
and murah rezeki...
noi janji akan bawak calon menantu yg terbaek dr ladang...
ayah nak ladang yg kat m'sia ke nak yg oversea?? hehehe

:: tolong!!:

Salam...

Sekarang ni rase macam nak jerit kuat2 je...
biar semua org dengar...
sebab sekarang aku tension gler2...
dengan assgment yang berlambak...
30 subjeks untuk aku buat Diet recall..
sekarang baru dapat 9 subjeks...
celah mane aku nak cari 21 lagi subjeks
tinggal sehari je due date untuk submit.....

sekarang ni rase macam tak cukup masa je....
kalau time 3rd year boleh la lepak2... bangun tido pon lewat..
dah final year ni... nak tengok tv pon tak sempat....
bayangkan lah.....

Pukul 7 pagi dah gerak gi HUKM...
masuk klinik diet sampai kol 1 lebih
kalau ade patient yang aku handle..
sure la busy wat write up..
sampai umah kol 6.00 petang...
celah mane aku nak tido ni....
malam dah kena baca buku & assgment daily..
tapi dalam busy2 ni aku berjaya turun berat 1 kg.... alhamdulilah


hari-hari aku x sabar nak tunggu weekend..
nak tido puas2....


nak top up knowledge yg tak seberape ni...
kang patient tanya... terganga la aku lagi....

bersusah2 dahulu... bersenang2 kemudian....
tapi
sekarang menyesal GLerr
sebab aku
bersenang2 dahulu.... kang dah susah sekarang....

semoga penat aku bawak bag 5 kg gi HUKM hari2 tu, dibalas dengan kejayaan .. Insyallah

:: Dari bunga ke lampu chantek:

Salam...
setiap hari.. aku tak sabar nak tunggu weekend...
sebab weekend je aku boleh tido puas2... makan puas2.. tengok tv puas2..
dan tak lupe juga weekend je aku boleh merayau puas2

Untuk melepaskan tension dan serabut dikepala aku...
weekend lepas aku gi jalan2 ngan my sis , my bro in law n my adek...
kitorang gi jalan2 kat putrajaya...
honestly aku tak pernah gi putrajaya...
gilerrr jakun...
gi sane sempena Karnival Floria...
motif gi sane??
saje2 je tengok bunga cantek2..
tangkap gambar sane sini..





Lepas balik dari putrajaya....kitorang gi I-city pulak...
tengok lampu banyak2 pon pening gak
tapi terase plak macam kat korea...




bila isnin kembali... ooo tension nyer... bila la nak weekend lagi..

:: macam budak sekolah:

Salam...

Alhamdulillah....
esok cuti weekend...

MyEm0.Com
dah seminggu aku attach clinical kat Outpatient Department (OPD)
so far aku baru dapat 1 kes...
kes dyslipidemia...
naseb baek bukan multiple Dx...

oleh kerana 1 je kes minggu ni
so berpuluh-puluh kali la aku belek fail patient
dari kulit ke kulit...
dari write up doctor hingga la write up dietitian
semua aku baca..

kalo tanye ape perasaan aku sekarang?

sure-sure la
MyEm0.Com
aku dengan yakin nyer nak announce kn bahawa aku penat gler
MyEm0.Com
dan ditambah dengan sedikit tension...
sebab
7.00 pagi dah gerak gi fakulti...pastu gi HUKM....
lari2 anak terus ke klinik warga pastu terus gi klinik diet...
balik kol 5...balik kl terus.. penat glerrrrr

sekarang rase nye dah macam budak sekolah
MyEm0.Com
sebab gi HUKM pakai bag sekolah
beg berat macam budak darjah satu yang bawak semua buku teks sebab tak ikut jadual
kalo boleh nak bawak beg troli Swan warne pink gi HUKM....

ape aku bawak gi HUKM??
tah ar.. semua aku sumbat...
dari notes hingga la ke mangkuk+ sudu...

bak kata supervisor aku:

"Kalo instrument doktor adalah stetoskop.. instrument Dietitian adalah pinggan mangkuk"


kalo dulu time sekolah kasut ALLstar...
la ni tukar pulak .. aku pakai kasut crocs purple cap ayam je
siap lari2 dalam hospital..
sebab nak kejar bus balik kl...
kalo tertinggal sure kena naek LRT...
huwaaa..
membazir je duet JPA aku bayar transport..
lebih baek aku shopping...

wei JPA dah masuk... so ape lagi aku tunggu.. JOM SHOPPING!!
MyEm0.Com

:macam baru semalam je kita berjumpe:

Salam...

macam baru semalam je kita jumpe...
macam baru semalam je kita berbual..
macam baru je....
tapi
masa cepat je berlalu
sampai aku tak sedar dah setahun kau pergi..
pergi buat selama-lamanya...
pergi menemui Yang Hakiki..

Al fatihah buat my beloved fren allahyarham Mohd Taufiq b. Yusuf yang telah kembali menghadap Ilahi setahun yang lepas... Moga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan dalam golongan yang beriman... Insyallah...


'Kematian itu pasti....cuma cepat dan lambat je..tapi sudahkah aku cukup bersedia??'

::Padan muka!!::

Salam...

" dulu banyak sangat relax... sekarang padan muke aku!!"

MyEm0.Com

huh!!.
hari ni 2nd day aku di PPUKM...
maknenye dah 2 hari aku jadi Super senior..
tapi ia tak bagi ape-ape makne kalau dah jadi senior,knowledge still mcm budak tak pernah belajar...
honestly..
aku cuak gilerrr..

Tadi aku attach kat OPD...
no bad..
tapi still gerun abes...
bila je Dietitian suro buat mock kaunseling..'
jantung aku dah dup dap dup dap
lutut dah mengeletar...
harap2 bukan aku le kena jadi dietitian olok2..

pUhhh..
MyEm0.Com
alhamdulilah.. naseb baek bukan aku...
dah la tak ingat mekanisme penyakit...
sure tergagap punyer...
teruk nye aku....
tu la cuti tak bace buku...
kan dah menyesal...
yang aku pikir sekarang adalah...

"Boleh tak kalau aku nak jadi budak 1st year yang baru masuk U...
skema pakai baju kurung biru pergi lecture hall buat muka selenge dan ternganga bile lecturer ajar...
MyEm0.Com
lepas tu.. balik hostel dengan gembiranye dan tido sepuas-puasnye???"

Biarpon sekarang aku dah boleh pakai lab kot konon2nyer mcm doktor poyo gi check patient satu PPUKM..

tapi apelah makne disebalik memakai lab kot buruk yang terkena chemical time aku wat analisis diet dengan muka bangga kalau tanye pasal nama ikan pon aku tak pass...

nampak sangat tak ready langsung...
so
PADAN MUKA AKU!!!
sape suro banyak sangat relax....

::sape kacak? sape hodoh?:

Salam
Demam bola aku dah makin kebah
sebab World cup 2010 dah dekat nak melabuhkan tirai
tinggal satu game untuk separuh akhir GERMAN vs SPAIN..
dan isnin depan ...final.. Belanda vs ??

aku tak nafikan
memang team yang masuk final adalah team yg kuat..
kiranye giler pandai maen bola..
tapi ade satu web site ni (www.BeautifulPeople.com)
website ni senaraikan setiap pemain world cup dalam kedudukan sistem rating yang memperoleh skor based on paras rupa.

so,

Pemain yang paling kacak

1) Fabio Cannavaro, Itali
2) Fernando Torres, Sepanyol
3) David Villa, Sepanyol
4) Landon Donovan, USA
5) Thierry Henry, Perancis
6) Edinson Cavani, Uruguay
7) Kaka, Brazil
8) Cristiano Ronaldo, Portugal
9) Didier Drogba, Ivory Coast
10) Keisuke Honda, Jepun
11) David James, England


Pemain yang paling hodoh

1) Wayne Rooney, England
2) Franck Ribery, Perancis
3) Carlos Tevez, Argentina
4) Vladimir Stojkovic, Serbia
5) Benjamin Huggel, Switzerland
6) Zdenko Strba, Slovakia
7) Rafik Saifi, Algeria
8) Scott Chipperfield, Australia
9) John Terry, England
10) Ryan Nelson, New Zealand
11) Daniel Agger, Denmark



pemain paling kacak (Fabio Cannavaro, Itali)

Ooooh abg botak!!

VS


pemain paling hodoh (Wayne Rooney, England)

In reality..both of player ni dah kena kick
sebab both team kalah
BOOOOOoo



Bagi aku bakat maen bola tu yang paling penting untuk menentukan ranking sesorang
tapi if ada rupe paras yg ensem
itu just bonus bagi football player..

nak makan lauk ape malam ni?

Salam...
malam2 macam ni..
lauk yang paling best adalah Argentina


huwaaaa!!
kalah ngan Jerman 4-0 tu
tak agak2 jerman goreng argentina buat lauk...

Tapi yang penting sekarang
Huwaaa
Frust beb!!
aku sokong Argentina...
penat je satu dunia jerit2 kat pemain bola Argentina..
huhu
tak ade rezeki tahun ni..
Sila cuba 4 tahun lagi yek

Argentina kalah..
so salah sape?
Maradonna yang katek dok tepi padang
atau pakcik keeper yang tak pandai tangkap bola?

ape-ape pon...
Argentina kalah..
aku sokong Spain plak
GoGo David Villa..

: aku dah jadi SUSE?:




Salam

MyEm0.Com
Sebut je pasal SUJU
peminat fanatik korea sekarang dok tergila-gila nak jadi SUJU
tapi laen pulak bagi aku
sekarang ni aku dah nak jadi SUSE..
ape tu SUSE?
SUSE tak ade kena mengena dengan susu se (susu satu.. dialek pantai timur)
xde juga kena mengena dengan suster Ngesot


pejam celik (2x)...
bangun tido (2x)...
sem baru dah nak mula
ini bermakne tahun ni adalah tahun akhir aku kat ukm
ini juga bermakne..
aku dah jadi SUSE aka super senior
makne nye aku dah tua
dah tua makne nye dah masanya untuk kawen
oh tidak!!!!
baek lupekan utk seketika

jika 10hb 10 2010 ade yang sebaya dengan aku sebuk nak wat keja kawen
mungkin pada masa itu aku sebuk juga
sebuk buat report patient...

tahun ni aku kena struggle abes..
tahun klinikal diet yang giler dengan challage
salah bagi kaunseling.. patient boleh mati
wahh.. sape nak tanggung?

Aku takut jadi mcm senior dulu-dulu
kan dah kena sebijik dengan lecturer...

Sebenarnya inilah ceritanye::

Tengah syok bagi kaunseling kat outpatient..tiba-tiba lecturer mencelah

" awak tipu patient ke? jurnal artikel mane awak refer?"

Kalau lah akU disituasi itu
mungkin aku akan cakap:

1) "saya refer mahfuza et al"

ATAUPUN

2) " saya ade baca tapi tak ingat kat mane.. tapi adelah dalam jurnal"


TAPI

aku sure..
aku akan cakap dalam hati je..
mesti tak terkeluar dari mulut aku
sebab
kalau ade depan lecturer
aku la pelajar yang paling sopan
tak bukak mulut...
takut salah cakap..
kang kena sebijik...takut sey!!

Yang aku tau jawab:
" Jap eh...(sambil belek2 kertas jurnal.. buku Krause.. Food Atlas..buku Resepi dll)

TAKPUN

" maaf Dr, jurnal tu tertinggal kat PLAZARAH"

TAKPUN

".... :)" (senyum mintak simpati...Dr jangan marah saya depan patient .. malu lah saya)


Kalau tanye perasaan aku ..
" excited ke nak jadi SUSE?"

buat masa sekarang, jawapannya adalah,..
" GUA cuak beb...Gua tak sedia langsung nak posting klinikal kat OPD & IPD..
Harap je bawak balik hometown buku tebal-tebal..notes beratus-ratus pages,
tapi bukan baca pon,.. sindrom kemalasan telah merebak kat nerve,
rase-rasenye ade tak modified diet yang boleh prevent sindrom ni, cik dietitian??"

Nak pilih yang mane?

Manusia - Eh, dah subuh dah?
Malaikat - bangunlah wahai anak Adam, tunaikan solat subuhmu...
Syaitan - Alahhhhhh, kejaplah, ngantuk ini...awal lagi nie….zzzzzzzz

Manusia - Nak makan, laparlah……
Malaikat - Wahai Anak Adam, mulakanlah dengan Bismillah...
Syaitan - Ahh, tak payahla... dah lapar ini !! mmm..sedapnyaaaa….

Manusia - Hari ni nak pakai apa ye?
Malaikat - Wahai anak Adam, pakailah pakaian yang menutup aurat..
Syaitan - Ehh, panaslah, lagipun tak ada style langsung!

Manusia - Alamak, dah lewat!
Malaikat - Bersegeralah wahai manusia, nanti terlewat ke pejabat..
Syaitan – Ahhh…awal lagi…mmm..aaahh…suruh si X, punchkanlah…

Manusia - Azan sudah kedengaran...
Malaikat - Wahai anak Adam, bersegeralah menunaikan kewajipan
Syaitan - Baru pukul berapa... . rilex lah..awal lagi nieii….

Manusia - Eh, eh... .tak boleh tengok ini, berdosa...
Malaikat - Wahai anak Adam, alihkanlah pandanganmu, sesungguhnya Allah
Maha Melihat dan mengetahui !
Syaitan - Perggghh... best tu... . rugi ooo kalau tak tengok nie..

Manusia - Saudaraku sedang melakukan dosa
Malaikat - Wahai anak Adam, cegahla ia..
Syaitan - Apa kau sibuk? Jangan jaga tepi kain orang.lantaklahh… .
Manusia - Elok kalau akuu sampaikan nasihat ini kepada orang lain
Malaikat - Wahai anak Adam, nasihat-menasihatilah sesama kamu..
Syaitan - Sendiri pikirlah, semua dah besar, buat apa
susah2...pandai2lah…

Manusia - aku telah berdosa..
Malaikat - Wahai anak Adam, bertaubatlah kamu,sesungguhnya Allah Maha
Pengampun..
Syaitan - Tangguhlah dulu, lain kali boleh bertaubat (kalau sempat)..

Manusia - Kalau pergi, mesti seronok!
Malaikat - Wahai anak Adam, kakimu ingin melangkah ke jalan yang dimurkai
Allah,berpalinglah dari jalan itu ..
Syaitan - Jangan bimbang, tiada sesiapa yang tahu...ayoohhh….


Manusia – uuhhh…letihnya arini..tak solat lagi nieee….
Malaikat - Wahai anak Adam, taatilah Allah dan RasulNYA, kebahagiaan di
dunia dan akhirat untukmu.
Syaitan - Hey anak Adam, ikutilah aku,kebahagiaan di dunia (sahaja) dan
kebahagiaan diakhirat (jangan mimpilah!) untukmu..

Kredit to Group Cahaya Petunjuk (FB)

::Ade ciri-ciri tak??:

>>>>> kak noi... ryan tak pandai senyum la<<<<<<


>>>> Lawa tak lesung pipit Ryan?<<<



>>> comel tak Ryan??<<<


>>>> Ryan, tengok lah kamera ni<<<

Name saya Aidil Ryan..
Saya lahir time aidilfitri.. tu la ibu saya letak name Aidil...


Jawapan kepada tajuk entry kali ni:

Kalau setakat nak dukung baby ok kot... yang laen tak tau lagi









:: hari yang terang muka jadi gelap:

Salam...
Muka aku dah gelap!!
ermm bukan ke memang gelap ke??
bukan!!
serious kali ni makin gelap..

huh!!
nak wat camne ni?
padan muka aku...

MyEm0.Com

Entry kali ni nak cakap pasal "hari yang terang muka jadi gelap"
Semalam aku n x-schoolmates pergi piknik...
kitorang piknik kat Tanjong Balau.

Piknik kali ni:

> Makanan budak pompuan yang prepare termasuk aku...tapi

huh! serious! aku malas nak tunjuk skill kat dak laki
bukan ape segan sey!! manelah aku pandai masak...
so jangan jadikan aku menantu... :D


> gi berenang kat pantai 3 round

berenang kan gud senaman..(tu yang lecturer aku ajar)
tapi dah berenang2 pastu makan..
huh! xde effect pon.
aku tak jadi kurus!!
( so,boleh cuba senaman laen)

> huwaaa...lame kot aku di pantai

muka menjadi semakin itam.
inilah ganjaran mandi di bawah terikan matahari..
dah malas nak tengok cermin
MyEm0.Com
naseb baek 2 minggu lagi nak balik kl..


> serious aku penat

penat tak boleh bla...
aku tido tak ingat dunia...
muka pedih. badan letih..
huwaaa.. aku tido..
sampai aku tak larat nak tengok bola


> mane gambar??

aku bawak kamera tapi malas nak snap picture
sebab kitorang ade 2 photographer yg berkaki lebar
guna DSLR...(aku nyer kamera cikai2 jek)
so nak tunggu dorang upload picture ..
berkurun lamenye...


lastly:
aku teringat kat memori kitorang BBQ kat Jeram 1 year ago..
Al fatihah buat my lovely fren Mohd Taufiq Yusop.....

::Aku emo::



Picture kat atas tak de kena mengena dgn entry kali ni...
Sebenarnye aku sedang emo sekarang ni beb..

> huwaaa!!! tadi tengok bola USA vs ALG...pusingan kalah mati
> aku kecewa abes bila ALG kalah beb..1-0 ( extra time)
> macam x adil jek..
> dah abes mase tu buat le abes mase
> tapi still bangga dgn keeper ALG.. terBAEK beb!!
> ni la aku malas nak tengok bola...aku EMO sangat!!

::Menang besar beb! ::

Salam...

Best tengok bola tadi
menang besar beb!

MyEm0.Com
portugal vs korea utara...
7-0
perh... kesian korea utara
dapat telur ayam jek
tercunggap-cungap kejar bola
penat ke kejar bola??
almaklumlah orang asia kan kaki pendek2 belaka
tapi still bangga dengan orang asia
sebab dorang tak give up
walaupon tak dapat jaringkan gol
still nak pertahankan bola supaya portugal tak banyak sangat golkan bola
naseb baek bukan 10-0
kalo ya malu beb...
MyEm0.Com
nak wat camner xde rezeki ari ni...
so bolehlah cuba laen kali...

i'm so proud
MyEm0.Com
my hero...
Ronaldo
akhirnya dapat gak jaringkan satu gol
tak lah pakcik tu kempunan sangat...

Bila tiba world cup ni aku mulalah jadi macam lalang.
tak tau nak pilih team mane..
tapi aku tak sabar nak tengok Argentina lawan lagi..
tak sabar jugak nak tunggu final..
rasenye dah ade kat KL
Bolehlah aku ajak jiran pramugara aku tgk bola same-same..
MyEm0.Com

Related Posts with Thumbnails