::DugaanMu ...::


Salam
arini genap 8 ari my nenek @arwah nyaie meninggal dunia
one n only nyaie yg aku ade dlm dunia...
now.. i hv no more grandma@grandpa..
aku sgt sedey..
tapi inilah DUGAANMU..YA ALLAH..
Before cuti sem lepas... aku ade mimpi yg arwah nyaie aku meninggal dunia..
ermm... takut jek x dpt jumpe
tapi Alhamdulilah,.,a week b4 arwah nyaie meninggal..
aku..mak..ayah..iman n dila
sempat gak tengok tme hayat nya masih ade..
dah teruk sgt.. terpakse makan pakai tube feeding,,
tapi
aku sedey. as dietetian to be.. aku x pernah blaja more detail pasal tube feeding
aku tolong ape yg ak tau je
tme arwah nyaie meninggal.. mak x dapat menatap wat kali terakhir..
sebab mak kat langkawi..
lagi pon arwah nyaie dikebumikan cepat sgt..
bagus..
x baek simpan2 lame...
tapi
i'm really miss her...
kalo balik kampung.. mesti cari dia dulu...
nak pinjam kain batik mesti tanya arwah nyaie dulu
sekarang??
hanya katil n pakaian jek yg tinggal
bila aku pakai kain batik n tgk baju arwah nyaie.. sedeh nye
hanya Alfatihah n surah yasin je dpt aku kirim...
moga roh nyaie aman disana..
roh sorang insan yang telah melahirkan 16 org anak..
alfatihah buat mu ..insan yg aku syg...

::Ni Yang kne tukar..::


Salam... arini last paper.. yehaaa!!
suke ke????
haizzz...
xrase freedom pon... setelah sume schedule utk next sem dah dpt td..
before cuti sem...aku kne settle kan video then:::
balik hometown>> posting kat HOSPITAL SULTAN ISMAIL >>
komuniti kat Tanjung karang>>siapkan tesis....tension!!

BUT before cuti sem ...byk benda yg jd habit aku kat PLAZARAH ni yang kene tukar..

Kalo dok kat PLAZARAH,
selalu bermalas-malasan...

basuh baju malas..jemur baju malas..lipat baju malas..masak malas...
Tapi bila cuti aku dok umah..

NI YANG KNE TUKAR..

kena rajin basuh baju.. jemur baju.. lipat baju..
sapu sampah..tolong mak kat dapur..


Kalo dok kat PLAZARAH

xtutup sume lampu kat kl..xdenye tutup mata aku..
xdgr azan zohor x bgn nyer aku

mcm kerja kilang shif mlm pon ade gak..

Tapi bila cuti aku dok umah

NI YANG KNE TUKAR tidur awal..
bangun awal..

baru rezeki mudah masuk...

Xkne bebel.. ish2x


Kalo dok kat PLAZARAH

selagi x meletop laptop... biar je laptop on..
yuran dah byr mahal2.. so aku guna le..

Tapi bila cuti aku dok umah

NI YANG KNE TUKAR
dok umah jarang on9..

biarpon Berukband ni bulan2 akak aku bayorr,,

tp On laptop ari2 .. karen sape nak bayorr??


Kalo dok kat PLAZARAH

fokus!! tme nak exam aku bukak le sume notes..

kalut2 le baca last minit..
Tapi bila cuti aku dok umah

NI KENE TUKAR JUGAK KE?

fokus!! on tv.. miss my astro..miss PS2
biar pon dah 10x citer yg same..

tapi layan........


LASTLY:

Kalo dok kat PLAZARAH
study tah ke mane
asyik berangan jek..

Tapi bila cuti aku dok umah

NI PATUT AKU TUKAR!

Buat notes untuk preparation tyme posting Catering

tme masuk wad..IPD&OPD..
prepare to be good dietitian.. INSYAALLAH..

::perancangan mase tua::


jika aku diberi peluang kedua..
aku nak jadi anak baik..

kenape?? sekarang x baik ke?

bukan x baik.. cume nakal je..


jika aku diberi peluang kedua

aku nak jadi student yang rajin
kenape?? sekarang x rajin ke?
bukan x rajin... cume malas je..


jika aku diberi peluang kedua

aku nak jadi student yang org pertama jawab soalan bila lecturer tanye..

kenape?? nak gler glamor ke?

bukan le... atleast aku tau .. aku pon ade suare..


jika aku diberi peluang kedua

aku nak g blajar luar negara kenape??
ko x takut gempa bumi ke ke?
bukan le... boleh aku tangkap gambar kat sane..

jika aku diberi peluang kedua

aku nak tukar kos yg sedia ada..
kenape?? segan jadi dietitian ke?
bkn segan..tp x berape nk sure..

jika aku diberi peluang kedua
aku nak return balik 1st yr

ko dah kenape?? xnak grad ke?

bukan le.. saje je nak betol kan jwpan exam yg tah ape2 jek..


jika aku diberi peluang kedua
aku nak lari jauh2...
kenape?? nak masuk maraton ke?
bukan le... saje2 nak kuruskan badan yg teroverweight le


jika aku diberi peluang kedua

aku nak jadi mcm nur qaseh
ko dah knape?? xbest ke jadi nur mahfuza..

bukan le.. nak cuba pakai jubah cm dia..cantik ke??

lastLy..
jika aku diberi peluang kedua

aku nak jadi org berjaya dunia dan akhirat...

alhamdulilah...nk berubah juga yek??
xpe2...Allah s.w.t kan ada....

::it comes again... cant i stand??::




it comes again... i wanna to say::MAK TOLONG!!... SAKIT SGT NI::
rase mcm susah nak bernafas...
rase mcm nak koyakkan je tisu epidermis ni...
pastu bawak keluar bone ni...nak patah2kan..
lekat ngan gam gajah..letak thickening agent sikit.
pastu aku cantum balik..biar my rib cage +my knee x tender lg..
kalo buat kueh@kek..
tender tu bagus..
kalo bone yg tender??
ape jadik?? bergerak2 le bone aku.. dah mcm org tua plak..
BUT it really extremely hurt ok!!
lead to nausea...dah mcm pregnant women plak..
xpe2... it just temporary jek...(think +ve)
Sabar itu subur.. x sabar masuk kubur..:D





Related Posts with Thumbnails