::selamat berkonvo cik yatre!!:



Salam...

entry kali ni just for my beloved fren..cik yatre.

almost 3 years dia membanting tulang.... mengerah keringat ...

finally cik yatre pon berkonvo....

congrate beb!!

bangga giler...



picture ni aku curi kat FB cik yatre...jangan mare beb!




but..

really sorry....

can't attend your convocation day....

because

i have 3 reasons...hehe (penat pikirkan reasons )

1) my parent belum balik from mekah . so sekarang tengah jadi maid tak bergaji...jaga rumah ..jaga adik (huhu aku dah terjangkit INN ..kena jaga adik.. )

2) still in mood bercuti...xnak tengok highway !! x nak tengok stesen bus bukit jalil.. x nak tengok klcc. (hehe poyo abes kan??)

3) tak nak stay umah inn... haunted!!! hehehehe (acah je).. nak stay plazarah ...jauh sangat...


hope..
u dont mind....

Special for u...
happy convocation day cik yatre!!

::no choice::

almost 2 weeks aku bertapa dekat rumah...

life without FB... hidup sangat best....

free..

takde la aku sebok2 check status org hari2...

kurang le dosa aku mengutuk member2 yang update status yang serabai n serabut...

update status yang jiwang sangat 'menjengkelkan' ok!!... yeeekek

BUT..

hari2 aku still tunggu email...

hari2 juga aku dup dap dup dap....

tapi finally arini dapat gak email dari 'dia'


ahhh..
seram sejuk...
gigil2...

fuhhh...

ingat email 'ET'

tapi email laen rupe2 nye ceh!!


yang berbunyi ...

"Kindly check the attachment file to find out your Special Unit II attached hospital and get yourself ready"

schedule next sem yang padat nak mati...

takyah lah nak berangan nak cuti..

lupekan je hasrat nak berpoya2...

huhuhu...tarik nafas panjang2.....

2 weeks in PPUKM.

4 weeks in PPUM

1 week get ready for presentation

2 weeks in Hospital Klang..

the rest... in PPUKM...presentation.. VIVA.....


NO CHOICE....

hopefully aku strong..stronger n strongest

5 bulan tak lama.....

just for my lovely degree....

SARJANAMUDA DIETETIK DENGAN KEPUJIAN......

wait and see..

but

aku tak sabar beb!!!...

:------)



Stop for a while.....


not blogging but facebooking and YMing.....

wanna to concentrate with my 'rumah yang tak de tangga'

and also my lovely TV @ my home.....

need time to rest.....


dont disturb me ......:D


if u miss me.....
'just call my name'....

i will come and say ' rindu ke? ' (hahaha)

Boleh tolong tak?


salam...

TKP...?
T for tension
K for kah...kah..kah..
P for padan muka

aku sedang tension yang teramat..(tension abes)
kalau kira stress factor.. adalah dlm 1.5
ni bermaksud energy requirement pon bertambah...
(eceh2..dietitian to be la katakan...)
patut la aku lapo memanjang je...
al maklum le esok last paper..
tapi aku tak abes hafal semua slide...


huwaaaa..
esok kalo masuk ke tak masuk ke ape yang aku baca...
aku nak tulis jugak..'
lantak ape aku...
penat baca tak masuk pulak...

bak kata Dr Z.."student ni tak paham soalan.. soal laen ..jawab laen'

biase la.... student macam saya ni... penat seharian hafal notes...
kalo agak2 tak keluar ape yang di hafal.... saya tetap akan tulis..
saje je...
nak tunjuk yang saya penat nyerr hafal tapi tak keluar pon!!

muaaah..
hari ni hari yang gilerr
sebab...
baru aku dapat tau lecture cardiovascular disease masuk exam...
bukan satu slide mahupun dua slide
nah ambik ko...
almost 100 slide yang aku tak baca lagi...
perhh... bleh pecah kepale nak baca semua term medic ni...

esok paper 'tajuk khas perubatan' @TKP
so esok bleh la berpure2 jadi budak medic....
tak pon jadi budak master...
almaklum la aku same2 lecture ngan master student...jangan maen2..

dalam tension2 ni...
tiba2 teringat mak n ayah ...
dah 2 hari tak dengar sore dorang....
rindu beb...
aritu time ayah call dia ckp dia baru abes buat umrah...
untungnyer ayah n mak....

ayah pon ade ckp..
' ayah dah doakan korang semua depan kaabah'

huhuhu
wa terharu beb....

esok....
huwaaa,..cepat la berlalu...
pas exam....
bleh cuti...

tapi sebelum esok datang...
boleh tak tolong aku??
alah.. bukan susah pon...
tolong baca kan lecture notes yang berlambak2..
tak pon..
tolong la bagi kata2 semangat...

"Noi, esok kan exam ... apesal asyik mengadap FB je ..bawak2 la rajin kan diri"

lucky??

keep thinking.............................:D


Back to my hometown....
with 1000 questions in my mind.....
think...
what she try to say...
it is a clue
that...
I'm one of the 'lucky' one....??
but i try to ask her personally...

with smile.....:D
she said: if u one of the 'lucky' person.....it doesn't mean u are the loser....

i feel....
many butterflies in my stomach....

'stop!!! dont fly anymore........'

i asked again...
me: so, u mean i'am the lucky one??

with 'geleng kepala'
she said: nope.....

with smile n a bit lough...
she said: tak confident... nanti suro 'ET' baru tau....


i go with 1000 fellings...
dont know how to describe it....

what i very..very..very sure

deep my heart....
keep thinking...
i'am the lucky one...
but... i still pray..
i'am not the lucky one

because...
i need cuti!!!!!!
giler...

3 weeks.....
with patient everyday
with all tensions every where......
hahahaha.......

hopefully i will become the stronger people :D


but if
i'am the chosen one..
no sound...no voice
but
redha is the best word....

Related Posts with Thumbnails