::tolong beritahu dia::

Tolong beritahu si dia aku ada pesanan buatnya..
Tolong beritahu si dia, cinta agung adalah cintaNya..
Tolong beritahu si dia, cinta manusia bakal membuatnya alpa..

Tolong nasihati sia dia, jangan menyintaiku lebih dari dia menyintai Yang Maha Esa..
Tolong nasihati si dia,jangan mengingatiku lebih dari dia mengingati Yang Maha Kuasa..
Tolong nasihati si dia, jangan mendoakanku lebih dari dia mendoakan ibu bapanya..

Tolong katakan pada si dia, dahulukan Allah kerana di situ ada syurga..
Tolong katakan pada si dia, dahulukan ibu bapanya kerana di telapak itu syurganya..

Tolong ingatkan si dia. Aku terpikat kerana imannya bukan rupa..
Tolong ingatkan si dia. Aku lebih cintakan zuhudnya bukan harta..
Tolong ingatkan si dia aku kasihinya kerana santunnya..

Tolong tegur si dia, bila dia mula mengagungkan cinta manusia..
Tolong tegur si dia, bila dia tenggelam dalam angan-angannya..
Tolong tegur si dia, andai nafsu mengawal fikirannya..

Tolong sedarkan si dia. Aku milik Yang Maha Esa..
Tolong sedarkan si dia. Aku masih milik keluarga..
Tolong sedarkan si dia, tanggungjawabnya besar kepada keluarganya..

Tolong sabarkan si dia, usah ucap cinta di kala cita-cita belum terlaksana..
Tolong sabarkan si dia, andai diri ini enggan dirapati kerana menjaga batasan cinta..
Tolong sabarkan si dia, bila jarak mejadi penyebab bertambah rindunya..Tolong pesan padanya. Aku tidak mahu menjadi fitnah besar kepadanya..
Tolong pesan padanya. Aku tak mahu menjadi punca kegagalannya..
Tolong pesan padanya aku membiarkan Yang Esa menjaga dirinya..

Tolong khabarkan pada si dia. Aku tidak mahu melekakan dia..
Tolong khabarkan pada si dia. Aku mahu dia berjaya dalam impian dan cita-citanya..
Tolong khabarkan pada si dia, jadilah penyokong dalam kejayaanku..
Tolong sampaikan pada si dia. Aku mendambakan cinta suci yang terjaga..
Tolong sampaikan pada si dia,cinta kerana Allah tidak ternilai harganya..
Tolong sampaikan pada si dia, hubungan ini terjaga selagi dia menjaga hubungan dengan Yang Maha Kuasa..
Tolong sampaikan kepada si dia kerana aku tidak mampu memberitahunya sendiri...

Hanya engkau Ya Allah mengetahui siapa si dia.. Moga pesananku sampai padanya walau aku sendiri tidak mengetahui siapa dan dimana si dia.. Moga dia seekor lebah yang sentiasa memuji keagungan Yang Maha Kuasa memasuki taman larangan dengan sopan santunnya dan bertemu mawar berduri yang terjaga oleh tuannya.. Simpanlah pesanan ku ini sehingga engkau bertemu diriku suatu hari nanti...

::bersedih di hari gembira::

salam....

pelik kan dalam satu hari ...
aku ade 2 perasaan..
yang pertama aku sedey..yang kedua aku gembira...

sedey sebab..tadi pagi...
my sis datang aparment aku with my abg ipar
she looks very pain and sick....
terperanjat bila tengok dia difficult to talk..
and susah nak bernafas je...

setiap kali dia nak bersuara..air mata dia mengalir...'
macam tak larat sangat...
sedey sangat tengok dia tadi....

doktor kata dia kena lung infection..
tak serious...
tapi sgt kesian..
abg ipar aku pon decide nak bwk my sis balik kota tinggi je...
senang kalo ape2 hal...
naseb baek dorang mmg nak pindah johor esok...
ayah pon mmg dah lama suro dorang balik johor...
jimat duet kalo dok johor....

kedua:: aku gembira sebab...hari ni besday my mum...
'HEPI BESDAY MAK!!"
noi, sayang mak...
sebab mak satu-satunya mak noi...
'mak, nanti mak gi haji.. jangan lupe doakan ni tau..'
dapat result TERBAEK...cepat dapat keje..
cepat kawen.. cepat la mak dapat cucu.. hehehe


gambar masa my sis kawen...
hadiah dari mak kepada my sis...
"mak, nanti noi kawen jangan lupe hadiah rumah sebiji tau"

::saya sayang kat awak::

Salam...

" Kalau sayang jangan marah-marah, Kalau rindu, jangan benci-benci.. ....luahkan sahaja"

Maybe dah agak lambat aku comment citer 'kasihmu ramadhan'
citer tv3 yg best...
obses plak bila tengok citer ni...

tibe2 plak rindu nak tengok citer ni...
sedih gler...banyak kali kot aku nangis...huhuhu
tabik spring la pd director citer ni
and suke sbb happy ending..

yang tak bley lupe...ayat ni..

marah sebab sayang...

benci sebab rindu...

Sebab tu lah, angah kenalah sampaikan pada nenek..

Kalau sayang, tak payah marah-marah..

Kalau rindu, tak payah benci-benci...

AND SATU LAGI AYAT SENTAP

"Cinta tu adalah suatu yang dipinjamkan oleh Allah dan kita xtau bagaimana kalau Allah tarik balik perasaan cinta tu"

CONCLUSION:
Luahkan je ape yang kita rasa...
Biar dia tahu perasaan kita..
rebutlah semua peluang di depan mata ..:D


p/s:: tiba-tiba je rindu nak tengok hero citer ni....


: hari2 tengok org sakit::

Salam...
arini hari ke-2 attach kat Unit Hemodialisis aka HDU..
most of the patient end stage renal failure...
hari2 tengok org sakit...
kena cuci darah...
kesian tgk patient.....
muka semua x bermaya...
semua macam nak tido je...
ade ga yg buat2 tido...
lagi2 nampak kitorang yang ber'White coat' ala-ala mcm doktor abes..



Amacam?? ade gaya doctor x?

actually..
nak masuk HDU.. kena bukak kasut...
gune selipar yg hospital provide.
tak pon
boleh gune benda alah yg boleh cover kasut kite...
kalo malas sgt.. kaki ayam pon x pe...
janji jgn bawak masuk kasut masuk HDU...


chantek x kasut baru I?

nota kaki:: esok kena present kes renal kat Dr.....huwaa.. malas nye nak buat...

:nothing:

alhamdulillah....

siap gak write-up @ 3am...

but not enough sleep....

need to wake-up @6 am

very tired...tired..n tired...

so i've nothing to say....

: raye kat plazarah je:

salam...

dalam orang sibuk2 beraye sakan..
aku dah kena balik kl...
bukan 1 hari awal tapi 3 hari awal
huwaa....
dari kat rumah lagi..
aku dah start set kan mind aku ni..
no more cuti raye..
sebab sekarang ni nak focus kat write up yang tak siap2 lagi ni...

kalo kat rumah
sure2 la aku tak boleh buat...
almaklumlah...
still dalam mood raye...
weekend mcm ni...
sedare mare dtg beraye..
so celah mane aku nak buat write up..

so
aku decide balik cepat..
buat write up kesayangan huh!!

dah sampai kl... mcm sedey plak ..
kan bulan ni bulan kite beraye..
kat kl ni nak gi raye rumah sape je...
huhuu.. sedey..

xpe2..
apartment aku kat kl ni penuh ngan kueh raye..
so raye rumah sediri le nampak nye..
sampil makan kueh raye...
n sambil ngadap laptop buat write up sempena hari raye...
huhu sedey :(

p/s: raye ni paling superrb la.. sebab dapat handset raye... thanx ayah :D

::bile nak start write up ni?:

salam...
first of all... ' selamat hari raye maaf zahir & batin'
raye ni rase gembira+sedih
sedih sbb 1st time raye tanpa my grandma...
gumbire sbb raye la...

hari ni dah masuk raye ke-5...
setakat ni, most of my sedara mara belah ayah n mak punyer rumah..aku dah beraye..
n setakat ni juga aku dah berjaya collect rm140+ je duet raye...
tak banyak pon...sebab dah tua....
rase nye ni last time kot dapat duet raye..
insyallah tahun depan aku plak kena bagi duet raye...
tu pon kalo aku keje..tp kalo jadi suri rumah.. x dapek le nak bagi...

dah raye ke -5 ni... aku still x buat write up yg berlambak2 tu..
isnin depan nak kena submit.. tp naseb baek dah start sikit2 b4 balik hometown...
huwaaa..
aku in still mood raye...

raye..raye .. raye
banyak le added kalori + kolesterol...dalam badan
time raye macam x sesuai nak berdiet.. hehehe
sbb semua kueh raye x berape nak sihat...banyak saturated fat...trans fat
aku pon dah TErrr PUT ON WEIGHT......
xpe2... balik KL.. boleh controll makan punyer...(yakin beb)

::berbual tentang saya::

serious.... mcm kena batang hidung sendiri jek....

Related Posts with Thumbnails