:: mak & ayah.....::


aku tengah berangan.... konon2 nyer nak gi haji la



wif mak yang tersayang!!

Wif my ayah yang tersayang....kat belakang tu my abang ipar in future...sedapnye isap rokok!!

we all 2gether... kak ina, kak wani, mak, iman , ayah, aku
abg farok, dilla and abg anas....


lastly:

selamat menunaikan haji to my parent..
semoga selamat pergi and selamat pulang.. dan memperoleh haji mabrur.. insyallah

p/s: sedey giler time iring ayah and mak masuk



:: not strong enough::

salam...

malam ni malam terakhir...
before my parent berangkat gi menunaikan haji..
tadi... penat gak la buat air.. hidang utk tetamu yg dtg..

now, ape perasaan aku??
perrhh..
tak payah cakap la wei...


kalau dulu.. aku yang tinggal kan parent aku..
almaklum lerr pergi merantau...
tak de la sedey sangat..
but
kali ni parent yang tinggal kan aku...
huhuhu...

i'm not strong enuf....

dah la nak exam....
kalo tension2 ble cal mak..ble msg ayah...
pasni selama 45 hari..
kalo tension...
tak kan nak call dorang..
ish2 tak baek kacau org nak beribadat...

tadi ckp kat mak..."mak, esok mak pergi, dah la noi nak exam ni...."
mak pon ckp.." tak pe... nanti mak doakan dari sane"

seriously menitis air mata aku...
huhuhu.....aku memang gembeng!!!

isnin.... aku exam IPD....
huhu takut nyer!!!

honestly.... i need ur support!!! give me strength....because i'm so lonely... hahaha...

...

nothing to say...
BUT
just
i wanna to say
::' aku kecik hati dengan ko'..::

thats all TQ :(

::syndrome bila nak exam::

salam..

jadi student bukan nyer mudah..
lagi-lagi student yang jadi super duper senior a.ka. akak2 final year
ye la....
busy yang teramat..
mane nak kejar naek bus kol 7 pagi..
mane nak cepat2 sain attandence..
mane pergi wad clerk patient..
tak lupe juga mane nak lari2 anak dlm hospital kejar bus balik kl...

ish..ish..
busy tak boleh bla..
lagi2 time nak exam..
time2 nak exam la... semua budak diet terkena infection dr patient..
ade yang hypoglycermia...malas nak turun makan sbb busy sangat buat slide utk presentation..
ade yang insomnia.. tak tidor buat log book yang berlambak
ade yang nausea.... lame sgt tengok slide presentation yang tak siap2
ade yang tachycardia... dup dap dup dap... clinical exam + presentation tu... abes la aku !!
tak lupe jugak ade yang PSY... nangis dalam toilet sbb tension glerr and jerit 'Wei matilah aku kalo salah diet kat patient' (Opss.....)

Dalam ke'busy'ian yang terlampau ni..
sedar tak sedar
dah seminggu aku tak call mak aku....
'BUKAN KU TAK SAYANG'
bak kata pepatah .. kalau sayang tinggal-tinggal kan...
teruk nye aku...
creAdit x membenarkan nak call mak minggu ni
al maklum la...
duet abes tengok wayang yang tak best, makan KFC...tah ape2 je aku ni...

exam just around the corner....
corner kanan ke kiri pon aku tak sure
tapi yang penting...
my lucky day is tuesday n wednesday..
hopefully ALLAH SWT permdahkan urusan aku..Insyallah

p/s minggu ni balik hometown nak hantar ayah n mak naek flight kat Senai... ermm sedey nyer!! rindu kat mak!!

::Bertemu dan Berpisah KeranaNya..::

Wahai Tuhanku, betapa telah Kau aturkan perkenalan sehingga membenihnya persahabatan dan Kau pupuk ia tumbuh subur di hati kami agar bercambah keimanan. Namun andai hadirku menjadi ulat yang merosakkan antara dia denganMU, maka tidak ada tangguh untukku berundur dari dalam hidupnya.

KeranaMu Tuhanku, saat aku memohon teman yang mengemburkan keimanan dan Kau anugerahkan dia menjadi pohon singgahana agar rimbunnya menjadi teduhanku dari bahang kemarau kehidupan. Bagaimana Kau meminta dia dariku kembali, sedang aku dan dia nyata milik-MU.

PadaMu kuserahkannya, andai pengorbanan itu mahar keredhaan. Kerana saat Kau hadirkan pertemuan, telahku redha untuk sebuah perpisahan.”

p/s:: next week nak exam...tiba2 rindu nya kat mak n ayah!!!!!

:: tagged::

Tagged from : Makcik Nescafe (wei aku tiru title ko, jun)

1-Name one person who made you laugh last night?
:: semalam ek?? tah la... semua muka ketat je buat write up.. x sempat nak ketawa guling2...

2-What were u doing 1 hour ago?
:: gi tengok wayang ngan wani n dila... citer jgn pdg belakang congkak yg x berape best

3-What was da last thing you said out loud?
:: kawen esok kan best... tak yah gi HUKM esok

4-Where's da next place you're going to?
:: gi katil terus tido.... penat sebab kekenyangan... huhu banyak beb aku makan tadi..sure pasni gemuk

5-What was da last thing you paid for?
:: tiket naek monorel... huhu rase mcm malas nak blik umah.. nak tido kat times square

6-Where were u last night?
:: huhu @ my apartment...

7-What's da best ice-cream flavour?
:: ermm.... semua aku sebat.. tp tak suke yg masam... buat kecut urat saraf je kalo mkn yg masam...

8-Do you wanna cut your hair?
:: mcm nak tp tgk la camne nanti..

9-Do you love to "melatah"?
:: macam makcik2 je melatah

10-If that so(melatah)what will you said out loud?
:: mak kau!!... apesal tak keluar word.. mak aku ke mak kami ke? pelik2

11-What does da last text-msg received say?
:: fuza, bus dtg x lg? suro tgu jap...(received from aliya).. hahaha cabut kelas ari ni.. reason : nak ambik slip exam...wei ngantuk beb duduk lame2 dalam library.. bukan aku study pon

12-Will you get married in da future?
:: insyallah... anytime.. hahaha..tengah tunggu dia masuk meminang je ni... ish2x.. 3 thn lame lagi tu...

13-Do you chew on your straw?
:: kadang2 la... kalo bosan2 tak de keja... gigit straw pon ble jadi senaman utk gigi n braces aku ni

14-Do you make-up your own words?
:: rase nyer tak de kot... tapi paling best sebut... aliya...aliya tak pon dila... dila...

15-Is there anyone u like/love right now?
:: sure la... 1st my papa amin n mama midah... 2nd my family 3rd mesti la 'dia'... hahaha 'dia'???

:: nak kawen dengan cikgu boleh x?::

salam...
entry kali ni saje nak upload video
"Never marry a school teacher....!!!"
LoL.....cikgu yg gilerr semangat nak mengajar..



conclusion dr video ni::
kena pikir 10x dulu kot.. baru boleh decide nak kawen dengan cikgu @ x..

::random::

Salam...


sekarang agak busy..
ade 2 write up yang tak siap2 lagi
dah macam nak termuntah tgk write up..
sakit tengkok mengadap laptop...
dah le buat dalam BI...
broken English le jawab nyer

tengah busy2 dok buat write up..
broadband plak buat hal...
padan muka aku..
tu la sape suro tak bayar...
kan dah tak bley gune....
ermmm
nak bayar bil mcm tak de mase nak gi celcom center..
so tumpang le on9 jap kat laptop member...

nota kaki::
tak sabar nyer nak jd makcik.. hehehehe....:D



::alhamdulillah::

salam..
alhamdullillah.... for this sem, aku dah tamat kan semua training aku kat ppukm
sekarang tengah on the way buat 2 write up+ 1kes presentation+ kaunseling kelompok+ exam bertulis+ exam kaunseling OPD &IPD...huwa!!!!! byak nyerr
tak sempat nak bercinta la kalo busy ari-ari..
start dr aku attach dekat OPD,IPD and last sekali special unit..
macam2 kes dah tengok...
macam2 ragam patient, staff nurse and kerani wad yg aku dah tengok..
ade yg baek.. x kurang jugak yg serabai gler...
tau nak marah jek
bajet dia sorang yg buat keje..
as a student yg baru belajar ni..
terpakse buat2 baek...
biar pon puas mgumpat dorang kat belakang...
huhuh.. terok betul aku kan??
camner la belajar nak berkat...

semalam macam tibe2 rindu kat home town..
call la mak aku...
puas ckp ngan mak ,akak n adik
baru aku tau ahad malam ade kenduri..
sengal betol !!!
aku dah x sedap hati.. nak balik ke x..
kalo x balik mcm anak derhake je.,...hehehe

so @6.30 am aku pon keluar dr aparment...
cuak jugak...
dah la pagi2 buta...anak dara plak tu...
doa dlm hati la byk2...

alhamdullillah @ 9 am aku naek bus terus ke my hometown..
sampai2 je umah...
keje rumah sedang menanti.,..
potong cili kering wat sambal kacang...
huhuhu... xmenyempat nak tido seround dua...

kenduri ape??
kenduri parent aku nak gi haji tahun ni .. insyallah..
buat tahlil sekali ngan marhaban...
esok sure ramai org...
huhu pening la...
sape nak basuh pinggan byk2 tu...
xpe2...masuk je dlm mesin basuh abes cerita .hehehe:D

ps: x de rezeki nak gi openhouse Dr Zit... huhu sedey....

Related Posts with Thumbnails