::perancangan mase tua::


jika aku diberi peluang kedua..
aku nak jadi anak baik..

kenape?? sekarang x baik ke?

bukan x baik.. cume nakal je..


jika aku diberi peluang kedua

aku nak jadi student yang rajin
kenape?? sekarang x rajin ke?
bukan x rajin... cume malas je..


jika aku diberi peluang kedua

aku nak jadi student yang org pertama jawab soalan bila lecturer tanye..

kenape?? nak gler glamor ke?

bukan le... atleast aku tau .. aku pon ade suare..


jika aku diberi peluang kedua

aku nak g blajar luar negara kenape??
ko x takut gempa bumi ke ke?
bukan le... boleh aku tangkap gambar kat sane..

jika aku diberi peluang kedua

aku nak tukar kos yg sedia ada..
kenape?? segan jadi dietitian ke?
bkn segan..tp x berape nk sure..

jika aku diberi peluang kedua
aku nak return balik 1st yr

ko dah kenape?? xnak grad ke?

bukan le.. saje je nak betol kan jwpan exam yg tah ape2 jek..


jika aku diberi peluang kedua
aku nak lari jauh2...
kenape?? nak masuk maraton ke?
bukan le... saje2 nak kuruskan badan yg teroverweight le


jika aku diberi peluang kedua

aku nak jadi mcm nur qaseh
ko dah knape?? xbest ke jadi nur mahfuza..

bukan le.. nak cuba pakai jubah cm dia..cantik ke??

lastLy..
jika aku diberi peluang kedua

aku nak jadi org berjaya dunia dan akhirat...

alhamdulilah...nk berubah juga yek??
xpe2...Allah s.w.t kan ada....

3 comments:



hazaryu said...

alala..comeynye..suke2 this post.

Anonymous said...

ak pn nk pluang kedua gak...
hehehe..
but i'll try my best to be a great dietition...kt dah terpilih jln ni...selendang ungu

ROSE MISHAN said...

aku nak g blajar luar negara kenape??
ko x takut gempa bumi ke ke?
bukan le... boleh aku tangkap gambar kat sane..

* wakakakakaka~~
gile x bewawasan punye post

Related Posts with Thumbnails