:: attachment @ UMMC-part 2:

salam..

alhamdulillah sampai juga hari jumaat...

syukur masih di beri kesempatan...

atas nikmat Islam dan Iman....

wake up early in the morning....

alamak hari ni 'KEJE' la... malas gilerr

almaklumlah semalam bermalas-malasan di rumah sebab public holiday

Hari ni attachment kat Renal ward@ UMMC..

xde yang best

mcm biase clerk kes.. present case.. manage case...

masa berjalan cepat betul.. tuptup dah lunch time.

before naek ward tadi

ade pegawai ni pesan awal2 kat aku

" nanti pukul 12 lebih turun buat food tasting teraputik diet tau''

aku pon..' ok, insyallah'

abes discussion aku bergegas gi pantri.....satu set makanan khas buat aku....

kalau dulu attachment dekat HSI... food tasting adelah rutin harian aku...

food yang di'Tasting' memang tak boleh bla....

tak dapat western food.. mungkin dapat malay food yang superbb...

makan free sape x nak beb... jimat duet kot..

tapi hari ni food tasting yang agak laen sedikit..

food tasting theraputic diet.. diabetic diet..( ceh!!tak de lah mencabar sangat nak masak makanan

suapan demi suapan....sedap.. ok ternyata not bad..

markah 4 utk makanan ni...(hahaha hari ni mood aku baek sebab aku tengah lapar.. )

petang-petang sikit aku pergi la masuk office..

niat hati nak photostat ADIME case Paeds...


pegawai tu bersuara:

" tadi buat food tasting x?"

aku jawab:

" aah, tadi sy buat'

pegawai tu:

" perasan tak sayur tu mentah"

aku dengan konfius nye bertanya:

" sayur mane ?"

pengawai tu lagi:

' dua-dua sayur la'

Gluppps... siot apesal aku boleh tak perasan beb....

nampak sangat aku buat food tasting time aku lapar...

conclusion:

wei, seriuosly mesti pakcik2 kat office dietitic tu ingat aku x pandai masak...sampai x tau nak bezakan mentah and dah masak... and one more think...aku x bleh jadi profesional taste....

huwaaaa.. susah jugak jadi dietitian ni!!!

0 comments:



Related Posts with Thumbnails