::aku si penggangur itu:

Salam..
wow.. giler kentang..
dah lama aku tak update blong
giler bersawang2....

bukan ape..takde story best nak di share
but tetiba hari ni ade citer nak di share kan....

oleh kerana dah almost sebulan aku bertapa dalam rumah...
jobless... kalau tanam anggur sekarang pon dah berbuah kot..
aku decide meng attend kan diri di satu interview
job vacancy for :pembantu Klinik"
mane tau terjumpe doktor2 hensem...:)

sambil menunggu giliran utk di interview..
aku pon pikir la punyer pikir..
daaa
sekali pandang interviewer ..
macam kenal doh..

name aku pon di panggil and masuk la ke dalam bilik interview tu..
aku senyum
interviewer tu pon senyum..
lalu dia pon bersuare:
" budak matrik kan?"

aku: " aah, patut la macam kenal je"

interviewer: " aik, tak kan mintak pembantu klinik.. tak kan tak ade degree"

aku : aku ketawa..( sumpah beb.. dah tak macam aku di interview)
ade baru je abis study...tak konvo gi..

interviewer: sebenarnye keje ni nak yang full time.. tak nak part time.. nak kena training lagi.. tengok resurt exam pun saya dah tau awak tahap mane lagi pun gaji RM 500+ je.
tak kan nak keje dgn RM500+ selamanya... mesti nak cari keje lain kan?

AKu: aah (aku jujur beb)
saya just nak pengalaman je. sebab saya nak keje kat clinical setting..

Interviewer: ade mintak mane2 lagi ke?

Aku: ade .. tapi nutritionist... kebayakkan nye kena sell barang supplement..bla..bla..bla

Interview tamat disitu..

conclusion: aku tak dapat keje tu.. sebab terkantoi aku ade degree.. ok cari keje lain...
Insyallah kalo rezeki tak ke mane ...semua dah tercatat di Luh Mahfudz...aminn


1 comments:



selendang ungu said...

haha..kantoi suda..ak pn dah mula bosan dok rumah....x tau nk buat pe...huhu

Related Posts with Thumbnails