letih ;(



Salam..


bila aku pikir pasal keje serabut beruk aku pikirkan...

kalau dulu

after grad excited sangat nak cari keje

nak rasa pengalaman keje dan pegang duit sendiri

tapi

dah almost setahun setengah tahun tinggalkan alam study...

hari-hari keje.. keje hari-hari


macam takde life untuk bersosial macam time study  dulu2

kalau time study dulu, tension ke tak tension ke aku akan tetap gi jalan2 kat shopping kompleks

almaklumlah duduk tengah2 KL... fakulti dekat dengan monorel pulak tu..

agak2 kelas takde time petang.. cabut lah gi times square tak pun sogo

gi makan  mcd la, tengok wayang la..window shopping la..

biase lah duit biasiswa kan banyak...

setiap sem, jpa akan bagi

Tapi itu dulu

Sekarang dah keje... dah ade kerjaya sendiri... 

ade tanggungjawab sendiri

tak keje tak makan lah

dalam 24 jam yang ALLAH swt bagi kat aku

12jam kerja + 7jam tidur + 5jam bersama keluarga

kena pandai manage masa...

Sekarang..

kalau tension je aku lebih suka window shopping sorang2

best

takde orang kacau...

nak shopping pun tak de orang marah...

itupun kalau berduit

tapi kalau time takde duit

time tension balik umah terus tidur

dengan harapan 

bila aku bangun dari tidur

masalah akan selesai..

sebab aku selalu berpesan pada diri

' Jika ditimpa musibah, yakinlah sesugguhnya ALLAH swt sedang mengajar aku tentang erti sabar dan ikhlas'

tapi

sebagai manusia biasa

aku tak lepas dari rasa putus asa...

cepat2 Istighfar..

sebab sifat putus asa kan sifat setan
 Nauzubillah...


'Yakinlah ;  ALLAH IS ALWAYS BESIDES U'

0 comments:



Related Posts with Thumbnails