tangan gatal ke gatal tangan..?

salam

MyEm0.Com

kata orang kalau tangan kanan gatal maknanye ade orang nak bagi sesuatu kat kita

tapi

kalau tangan kiri gatal pulak maknanye ade orang yang nak kena sepak dengan tangan ni

masalahnye

kedua-dua tangan aku gatal..MyEm0.Com



rasa macam ade semalu ke selumbar (huhu x sure lah)

maybe jugak sebab infection

dan mungkin jugak sebab allergy

almaklumlah ade keturunan allergy seafood

tapi aku main taram je..MyEm0.Com

kalau ade menu udang masak lemak sure le aku makan

tak ingat dah pantang larang atok nenek

teringat pulak time aku jumpe pharmacist kat falkuti dulu2

aku        : saya nak beli ubat anti- histamine
              (ubat allergy la.... huhu walaupun subject phamacology dapat C- tapi aku kire tau jugak la name                
              ubat .. teror x?)

pharmacist : mane boleh guna ubat untuk avoid allergy.. kena pantang makan lah

MyEm0.Comconclusion : pharmacist tu tak bagi aku beli ubat.. huhu aku nak untungkan bisnes ko.. ko jual mahal pulak

last-last aku pergi kat pharmacy lain... dapat gak aku beli anti- histamine tu

tapi sekarang dah tak comply dengan ubat.. main sebat je makan...

bak kata slogan cik dietitian ' you are what you eat'

dah puas makan, rasekan lah akibatnye...MyEm0.Com

0 comments:



Related Posts with Thumbnails