::aku tak bersalah::

Salam...

MyEm0.Com
enTry kali ini aku nak cakap pasal drama Shah Jihan kat Tv3 tu...
Bukan nak comment tapi just teringat kat kata-kata Riezman cakap kat Erin Malek
Aku tak ingat full words but kalo tak silap aku dia cakap lebih kurang cam ni

" kalau tak nak terjatuh cinta kat sesorang.. cuba berbaik dengan orang tu dan lama-lama kita akan rasa bosan"


Dalam drama ni.
Erin Malek terfalling in love dengan pakwe BFF dia..
Jap2...nak pikir sat
MyEm0.ComAde ke terjatuh Chenta kat marka BFF aku?? pakwe yatre? pakwe Inn? Pakwe Lela? Pakwe Tun?? Pakwe KORANG??

ohh.. rase nye tak de kot.. kalo ade pon.. aku simpan sorang-sorang la..kalau BFF aku tau ..giler ko?? tak pasal-pasal perang saudara plak..
MyEm0.Com
tapi..
kalau lah terjadi pada aku, aku try la to avoid it la... but perkara yang aku akan buat adalah...

1. cuba buat bodoh... buat macam tak ade ape-ape berlaku...biar pon kita kelihatan
bodoh sebab lepaskan peluang yang ada.. bukan senang nak jatuh cinta kat pakwe
orang ni.. tapi kita akan di pandang mulia kalau memberi pada seseorang benda yang
kita paling sayang sekali(Tapi kat dalamhati..Allah je yang tahu)

2. cuba anggap yang kita ni tersuke bukan terjatuh Chenta... anggap yang aku ni suka
penampilan dia dll..

3. cuba lihat kekurangan dia ..selalunya BFF kita akan cakap yang baik-baik je pasal
pakwe dia.. tapi kita try lihat bila dorang gaduh.. sure banyak yang buruk dari
yang baik..(hopefully kita rase dia tak sesuai dengan citarasa kita)

4. Cuba cari orang lain (bukak mata besar-besar..mane tahu jumpe yang the Best's one)

5. Lastly kalau perasaan tu tak hilang gak..cuba elakkan diri dari jumpe pakwe BFF
tu..(Jangan ngade-ngade plak stalker pakwe orang)

Berbalik pada kata Riezman dalam drama Shah Jihan tu
For my opinion la kan...betul jugak ape Riezman cakap..
Jangan cuba untuk benci 'dia' but cuba untuk berbaik-baik dengan makluk tersebut... buat macam tak ade ape-ape berlaku..dah rapat baru la kita tahu baik buruk 'dia'..
kalau banyak sikap yang menjengkelkan...sure-sure kita bosan dengan 'dia'... so perasaan tu akan hilang...

TAPI...
kalau kita semakin rapat dengan 'dia', banyak sikap yang baik dr yang buruk.Dan kita Ter.. ter... ter falling in Love..Anggap le tu jodoh kita..hahaha boleh ke? so Apa jadi dengan BFF kita??

MyEm0.ComAs conclusion: pakwe lu dah suka kat Wa... wa tak boleh buat ape-ape der...gua dah cakap jaga lu punyer chikaro baek-baek... lu degil...lu tengok ape dah jadi.. LU JANGAN SALAHKAN WA!!!!

MyEm0.ComTapi baik elakkan la....tak baek tau (pesanan dari aku budak baik)



p/s:: arini besday my beloved xrumate merangkap housemate>> Wanie halim and my beloved friend since standard 1>> Ameer Bistro
I wish Both of U..."Hepi besday to U"
MyEm0.Com
Cool Icon&Emoticon

7 comments:



Yatre Hayati said...

maz..ayat ko ni meragukan...what happen?? baek cerita !! btw its not ameer bistro la..ameer distro !!!

hahah

Wanie said...

owh tenkiu mahfuza amin..love u..muahhx

noi_azufham said...

yat:: hahaa.. salah ek??merul ni nak nak glamor jekk...ayat aku tak de kena mengena dgn diriku....


wani:: love u 2..3.4...5..

selendang ungu said...

ntah2 ko suka boifren ak kot....haha
tpkan klu guna reverse psikologi ak rs possibility ntuk jatuh chenta lg besar kot..:)

noi_azufham said...

haha... betol reverse psikology....tp xberape nak phm...

The Corrupted said...

ntah....ble aku bukak bistro pun x tau...
tpi kan...sweet ar maz nie...pos nme aku kat blog dier..hahaha

noi_azufham said...

well....aku mmg sweet mcm gula..ini lah hadiah special tuk ko...hahaha

Related Posts with Thumbnails