::banyaknye aku tak tahu::

Salam....
alhamdulilah.. akhirnye jumaat jugak arini...
mcm biase la... setiap hari... aku tak sabar nak weekend..
kalo dah weekend...tak nak weekday ..

This week..
aku attach kat inpatient department. a.k.a IPD
makne nye aku masuk wad la...
mula2 masuk wad Surgical..
ape aku rase??

honestly aku blurrr...
wad surgical??
sure la patient yg baru lepas operate..
wei!! kalo salah bagi diet bley mati patient tu...
rice tiub feeding??
serious bukan aku lupe atau x ingat.. tapi aku tak berape nak paham..
biaselah dulu time 3rd year belajar pasal enteral feeding... aku buat bodo jek...
la ni... aku gak yg susah...
blurr blurrr
tapi naseb baek dietitian tu sporting...

then,
aku gi pulak wad paediatric..
aku kena handle kes rice tiub feeding
perh... huru-hara la jadi nye
tapi seriously aku blurr lagi...

tapi best gak attach IPD...
boleh usha doctor to be...
wahhhh....
time ni la nak jaga market...

but
honestly,
bila pakai white cot dalam wad..
aku dah macam doktor pulak...
doktor yg blurrr..

so
conclusion ,
banyak lagi kena tahu....jgn buat malu dietitian...

5 comments:



selendang ungu said...

bukan rice tube la....ryle's tube ak rasa ejaan yg btul...

noi_azufham said...

ye ke ? hahahah...ejaan dah salah .. sure diagnose disease pon salah gak

Anonymous said...

yup,ryle's tube fuza,,hehehe

noi_azufham said...

hahaha.. celah mane la aku dgr rice tube.... patut la mcm blurr je... naseb baek tulis kat BHT patient aku tulis RTF je... huhuhu blurrr

meo188 said...

lame tak singgah cini

Related Posts with Thumbnails