:: kecewanya aku::

Salam...
hari ni aku nak cakap yang aku benci kejutan..

MyEm0.Com
benci dikejutkan dan jugak aku benci perkara mengejut..
sebab sekarang aku sedang terkejut..
terkejut tahap gila babi punyer..

Tadi sedap je aku stalker member-member FB,
MyEm0.Com
Tiba-tiba jek aku terpandang sesuatu yang keluar kat wall FB aku..
sesuatu yang membuat aku terkejut dan ia mengejutkan aku untuk tulis dalam entri kali ni...

apekah itu??

member laki aku dah 3/4 in progress convert to perempuan...
MyEm0.Com
dalam bahase kasarnye...dia dah jadi pondan abes!!
bila aku tengok picture yang dia post..
aku beristigfar panjang....
apelah nak jadi ngan orang laki sekarang
i'm very(100x) dispointed..
he..(opps She) pakai baju terlondeh kat bahu..
pakai skirt atas peha...
seksi abes...
Tak sanggup nak tatap lame2 picture tu..

MyEm0.Com

Dia sebenarnya member aku yang agak rapat masa study kat pahang dulu..
tapi after masin-masing dah masuk U...
dah lost contact.. just berhubung thru FB n Friendster je..
masa study dolu-dolu..
dia pandai..
selalu ajar aku yang kurang pandai ni..
dia selalu duduk sebelah aku...
yela..dari dulu lagi aku tahu dia agak lembut
dia jarang nak join member laki laen yang gagah perkasa ni..
aku suka berkawan ngan dia..
aku akui dia lebih caring dari budak perempuan ..

BUT...
ape dah jadi sekarang?
aku kesian kat dia
kesian kat mak bapak dia
kesian kat keluarga dia...
Moga Allah bukak kan hati nya untuk pulang ke jalan yang benar...
Amin...

Sesungguhnya:
"Allah swt takkan merubah naseb sesorang melainkan diri sendiri yang cuba untuk berubah..."

Jangan salahkan Takdir Allah yang menduga keimanan kita..
Sesungguh nya dugaan Allah adalah setimpal dengan kesanggupan kita..
Jika tak mampu berserahlah pada Nya..

Jangan salahkan ibu bapa yang tak tahu mendidik kita...
Sesungguhnya Allah dah kurniakan akal fikiran pada kita..
Kita lah yang pilih jalan nya..
MyEm0.Com

0 comments:



Related Posts with Thumbnails