: aku dah jadi SUSE?:




Salam

MyEm0.Com
Sebut je pasal SUJU
peminat fanatik korea sekarang dok tergila-gila nak jadi SUJU
tapi laen pulak bagi aku
sekarang ni aku dah nak jadi SUSE..
ape tu SUSE?
SUSE tak ade kena mengena dengan susu se (susu satu.. dialek pantai timur)
xde juga kena mengena dengan suster Ngesot


pejam celik (2x)...
bangun tido (2x)...
sem baru dah nak mula
ini bermakne tahun ni adalah tahun akhir aku kat ukm
ini juga bermakne..
aku dah jadi SUSE aka super senior
makne nye aku dah tua
dah tua makne nye dah masanya untuk kawen
oh tidak!!!!
baek lupekan utk seketika

jika 10hb 10 2010 ade yang sebaya dengan aku sebuk nak wat keja kawen
mungkin pada masa itu aku sebuk juga
sebuk buat report patient...

tahun ni aku kena struggle abes..
tahun klinikal diet yang giler dengan challage
salah bagi kaunseling.. patient boleh mati
wahh.. sape nak tanggung?

Aku takut jadi mcm senior dulu-dulu
kan dah kena sebijik dengan lecturer...

Sebenarnya inilah ceritanye::

Tengah syok bagi kaunseling kat outpatient..tiba-tiba lecturer mencelah

" awak tipu patient ke? jurnal artikel mane awak refer?"

Kalau lah akU disituasi itu
mungkin aku akan cakap:

1) "saya refer mahfuza et al"

ATAUPUN

2) " saya ade baca tapi tak ingat kat mane.. tapi adelah dalam jurnal"


TAPI

aku sure..
aku akan cakap dalam hati je..
mesti tak terkeluar dari mulut aku
sebab
kalau ade depan lecturer
aku la pelajar yang paling sopan
tak bukak mulut...
takut salah cakap..
kang kena sebijik...takut sey!!

Yang aku tau jawab:
" Jap eh...(sambil belek2 kertas jurnal.. buku Krause.. Food Atlas..buku Resepi dll)

TAKPUN

" maaf Dr, jurnal tu tertinggal kat PLAZARAH"

TAKPUN

".... :)" (senyum mintak simpati...Dr jangan marah saya depan patient .. malu lah saya)


Kalau tanye perasaan aku ..
" excited ke nak jadi SUSE?"

buat masa sekarang, jawapannya adalah,..
" GUA cuak beb...Gua tak sedia langsung nak posting klinikal kat OPD & IPD..
Harap je bawak balik hometown buku tebal-tebal..notes beratus-ratus pages,
tapi bukan baca pon,.. sindrom kemalasan telah merebak kat nerve,
rase-rasenye ade tak modified diet yang boleh prevent sindrom ni, cik dietitian??"

3 comments:



selendang ungu said...

ingtkan pe la SUSE.....
excited jd SUSE tp tkut jgk nk msuk IPD, OPD....

hazaryu said...

betul ke citer ko yang lecturer tanye jurnal mana yang awak amik tu??pengalaman ko sndiri ke atau senior masa posting kat hsi??

noi_azufham said...

tenera: tau xpe

hazaryu: betul... abg shahir yg cite,,seram sejuk beb nak msk opd n ipd..

Related Posts with Thumbnails