:: Kami bukan penganas::

Salam...
Tadi masa buat blogwalking kat blog myadha
aku ade terbaca berita yanG bertajuk
'sempat rawat 2 komander yahudi laknatullah'
Berita ini mengenai sukarelawan Malaysia yang berada atas kapal Mavi Marmara ketika diserang oleh yahudi laknaktullah tu sempat merawat dua anggota komando Israel yang cedera terkena tembakan rakan mereka sendiri.

Lihat la dengan mata kepala sendiri..
Sebagai hamba Allah yang diancam, jika nak bunuh 2 komander laknaktullah tu free-free je boleh... peluang depan mata.
Tapi, KAMI BUKAN PENGANAS
Rasa keperimanusiaan tu tetap ada dalam diri setiap sukarelawan..

Bayangkan::

1) Pemerintah kapal menghalang kami bertindak kasar terhadap mereka.

2) Rawatan yang diberikan juga sangat teliti dan selepas itu mereka diletak di tepi kapal.

3) Tangan mereka juga tidak diikat.

4) Kami langsung tidak mengasari mereka meskipun ada peluang untuk berbuat demikian

waaah.. aku semakin kagum dengan semangat kesemua sukarelawan...
Moga Allah s.w.t memudahkan urusan kalian semua..

tapi yahudi laknatullah tu mmg sengal ..dorang terjun untuk selamatkan diri konon, tah-tah dah kena makan jerung..

Kepada sukarelawan yang syahid...Moga Allah rahmati & mencucuri roh mereka semua..

Aku di malaysia...
Tetap bangga dengan perjuangan mereka semua dan mendoakan kejayaan mereka semua...
Lastly: ISLAM tak akan kalah begitu janji ALLAH s.w.t..Jihad fisabillillah

MyEm0.Com


P/s:: jom lawat blog My 'Tudung' Villa banyak tudung yang cantek2...
MyEm0.Com

1 comments:



Wanie said...

owh..ak mmg ske part bwah nota kaki 2..haha

Related Posts with Thumbnails