:Bilalah nak bukak??::

Salam...

MyEm0.Com
Kagum tak kalau aku cakap...
pagi aku ade kat kota tinggi.. tengahari aku ade kat KL..
Malam aku kat kOta tinggi...
Aku dah ada kepak boleh terbang pergi kemana-mana sahaja...
Macam lipas..
Kagum tak??

Entry kali ni aku nak cakap pasal " Bila la braces aku nak bukak?"
Macam tak percaya semalam aku berada dalam bus 10 jam...
5 jam pergi KL..5 Jam balik Kota tinggi..
Semalam aku ada appoinment Braces..
MyEm0.Com
Almaklumlah.. Gigiku tak berape nak cantek
terpakse la buat renovation..
Dalam setahun setengah aku pakai braces..

Akak aku cakap:

" kawan aku pakai braces makin kurus.. susah kot nak makan"

aku pon jawap:

" aku pakai braces makin gemuk je..."

waaah..
memang realiti..aku makin gemuk
percayalah..
aku akan memegang Title.

'Seorang bakal DIETITIAN yang memakai braces yang gemuk..so jangan percaya cakap dietitian ni!!'

Nak citer pengalaman pakai braces...
Sebenarnya.. aku nak pakai braces masa tingkatan 3..
Tapi..Mungkin ini dikatakan

"kita hanya merancang.. Allah s.wt. juga merancang
Tapi rancangan Allah adalah yang terBAEK untuk kita...

Aku tak jadi nak pakai atas sebab2 tertentu...
jadi, aku pun apply kat Fakulti P'gigian Ukm (UKM DIHATIKU)
lebih kurang setahun baru la name aku dipanggil buat treatment
Bagus gak buat kat Fakulti gigi ukm.. senang sikit aku nak pergi appoinment..
murah pun murah Rm205,
hospital Private mau-mau Rm 2-3K..(ko ingat bapak aku cop duet ke?)
Mula-mula pakai...seksa beb..
terpakse la makan bubur..
La ni semua benda aku sebat...(kecuali batu &kayu)
Tu la gemuk cam sekarang..

Teringat mula-mula aku tunjuk gigi besi aku kat YATRE, dia cakap:

"Maz, besi dah naek harga sekarang"

MyEm0.Com
Yatre, jangan risau nanti kalau ko tak duet, cakap je kat aku...
nanti aku gi gadai besi-besi kat gigi aku ni....


Lastly:

bila la braces aku nak bukak?? Tak sabar!!!
Tak sanggup aku nak jaga besi-besi kat gigi ni..

MyEm0.Com

p/s: sekarang aku tengah sedey...ade sape2 nak tolong buatku ketawa..!!
MyEm0.Com

2 comments:



Wanie said...

makcik bung!!nape sdey2 ni..
meh ak wt ko hepy..heee

ko ad apoiment ek smlm?
cane g fak smlm?
antar tesis kt spe?

noi_azufham said...

xde la.. gi appoiment jek..
gi naek bus la
balik2 umah dpt email..
Dr zit kata tesis yang satu lagi xde..
so skrg malas aku pk

Related Posts with Thumbnails